Kovács Zoltán: A nemzeti konzultáció a közös cselekvés záloga

A nemzeti konzultáció fókuszában a koronavírus-járvány által kiváltott élethelyzetekre adott válaszintézkedések lesznek. A hétvégén az utolsó öt kérdést is nyilvánosságra hozta a kormány az íven szereplő tizenháromból.

Forrás: facebook.com/zoltanspox2020. 06. 07. 9:11
Kovcs Zoltn
Budapest, 2018. janur 10. Kovcs Zoltn kormnyszviv sajttjkoztatt tart a nemzeti konzultci vgleges rszvteli adatairl Budapesten, a Nemzeti Infokommunikcis Szolgltat Zrt.-ben 2018. janur 10-n. A kormnyszviv kijelentette, hogy teljesen feldolgoztk a nemzeti konzultci adatait; az eredmnyek arrl tanskodnak, hogy a magyarok gyakorlatilag egyhanglag elutastjk a "Soros-tervet", a ktelez beteleptst, s minden olyan politikai akcit elleneznek, amely ennek megvalstsra irnyul. MTI Fot: Bruzk Nomi Fotó: Bruzák Noémi Forrás: MTI/Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nemzeti konzultáció a záloga annak, hogy közösen tudjunk tenni, közösen tudjunk működni annak érdekében, hogy amikor valamit eldöntünk, azt végre is lehessen hajtani, és lehetőleg a legtöbb magyar ember érdekében és javára történjenek ezek a változások – jelentette ki Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár tegnap a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában. A kormánypárti politikus hangsúlyozta:

a koronavírus-járvány talán a legnagyobb kihívást jelenti a rendszerváltás óta, hiszen az utóbbi tíz év eredményei és intézkedései is veszélybe kerültek.

A nemzeti konzultáció tizenhárom kérdését a múlt héten sorban, napról napra jelentette be Kovács Zoltán államtitkár, illetve Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára. A szombaton bemutatott utolsó öt kérdés a koronavírus elleni védekezéssel kapcsolatos. A kormány tudni szeretné, hogy „Támogatják-e a magyarok, hogy járvány idején ingyenes legyen az internethasználat az iskolás gyermeket nevelő családoknak és a tanároknak?”, illetve „Egyetértenek-e azzal az alapelvvel, hogy a bankoknak és a multiknak is hozzá kell járulniuk a védekezés költségeihez?”. A kabinet meg szeretné erősíteni a már megkezdett intézkedéseit is, tudni szeretné, hogy a választók „Támogatják-e a járvány utáni időszakban is a már megindult munkahelyvédő programokat?”, „Egyetértenek-e azzal, hogy külön programokkal kell ösztönözni a hazai termékek vásárlását és népszerűsíteni a belföldi turizmust?”, illetve „Szükség van-e egy állandó magyarországi járványügyi figyelőszolgálatra?”.

A fenti kérdéseken túl, mint azt a Magyar Nemzet korábban már megírta, a kormány a konzultáció során szeretné megtudni, hogy a magyarok mely védelmi intézkedéseket támogatják a járvány esetleges kiújulása esetén. E kérdés kapcsán több válaszlehetőség is lesz. Azt is tudni akarja a kabinet: „Fenn kell-e tartani a járványügyi készültséget mindaddig, amíg fennáll a második hullám veszélye?”

Az idősotthonok védelme is téma lesz, mivel Dömötör Csaba szavai szerint a járvány minden negyedik áldozata ilyen intézményben élt. A következő kérdés a védőfelszerelésekre vonatkozik. Az államtitkár megjegyezte, ezekből az egész világon nagy ­hiány alakult ki. A kérdés tehát az, mit kell tennünk annak érdekében, hogy ne legyünk kiszolgáltatottak. Meg kell-e erősíteni a magyarországi gyártókapacitásokat?

Soros György kötvényeivel kapcsolatos kérdések is szerepelnek a konzultációs íven. Kovács Zoltán államtitkár úgy fogalmazott:

Soros elképzelése szerint az országoknak olyan örökkötvényeket kellene kibocsátaniuk, amelyek után generációkon keresztül, gyakorlatilag végtelenségig fizethetnék az egyes országok, illetve azok lakosai a kamatokat.

Mindenképpen szeretnék megkérdezni a magyar embereket arról, hogy mit gondolnak erről az előterjesztésről, erről a tervről, hiszen mindannyiunk jövőjéről van szó – írta egy korábbi ­Facebook-bejegyzésében. Arról is szeretnék megkérdezni a magyar embereket, hogy miként lehet fellépni az ellenséges felvásárlási szándékokkal szemben. Kovács hangsúlyozta, hogy a tőkeerős külföldi vállalkozások és befektetők magyar vállalkozásokat vásárolhatnak fel.

A konzultációban szó lesz az Euró­pai Bíróság azon határozatáról is, mely szerint jogellenes a tranzitzónákban ideiglenesen feltartóztatni azokat, akik az Európai Unióba igyekeznek. Megkérdezik a magyarokat arról is, hogy továbbra is fenn kell-e tartani a magyar határ szigorú védelmét és őrizetét, mivel nemcsak Magyarország, hanem az Európai Unió biztonságának megőrzéséről is szó van.

Kovács Zoltán hangsúlyozta:

a koronavírus-járvány nem szüntette meg a migráció által jelentett veszélyeket, sőt azt látni a Balkánról és a bevándorlási útvonalakról érkező hírek alapján, hogy a két jelenség összekapcsolódik.

A kilencedik nemzeti konzultáció kérdőíveinek kitöltésére és elküldésére postai és online módon is lehetőség lesz.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.