A nemzetközi pénzügyi elit vagy a német-francia érdekek mozgatják az uniót?

A Nemzetek Európája mellett ugyanolyan legitim érvelni, mint az Európai Egyesült Államok koncepciója mellett – hangzott el a Karc FM Az igazság órája című műsorában.

Forrás: Karc FM2019. 06. 11. 17:16
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nemzetek Európája mellett ugyanolyan legitim érvelni, mint az Európai Egyesült Államok koncepciója mellett – hangzott el a Karc FM Az igazság órája című műsorában. Nem szabad tehát elfogadni a nyugat-európai országoknak azt a hozzáállását, hogy egyedül az ő privilégiumuk, hogy ki mit gondoljon az Európai Unióról.

Az Alapjogokért Központ ezért egy tanulmánysorozatot indított útjára, amelyben az unió válságának okait és megoldási lehetőségeit fejtik ki, a Kelet-Közép-európai országok szemszögéből.

A műsorban elhangzott: az unió válságát okozó eseménysorban a globális és a német-francia érdekek keverdnek, az EU jelenlegi vezetői ugyanis saját tagállami érdekeiknek is hátat fordíthatnak, ha nemzetközi pénzügyi körök érdekei úgy kívánják.

Az igazság órája – Sorskérdésekről az Alapjogokért Központtal minden kedden délután háromtól négyig hallgatható meg a Karc FM-en. Ismétlés: szerda reggel háromtól négyig.

A legutóbbi adás házigazdája Törcsi Péter, az Alapjogokért Központ kutatási igazgatója volt, vendége Fricz Tamás politológus, az Alapjogokért Központ kutatási tanácsadój, a szerkesztő-műsorvezető pedig Czirják Imre.

A műsor felvételét itt hallgathatják meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.