A nyílt utcán agyonlőtték a tanácselnök helyettesét

Gépkarabéllyal agyonlőtték szerdán a nyílt utcán, több járókelő szeme láttára a helyi társult települések tanácsának helyettes vezetőjét a kelet-ukrajnai Zaporizzsja megyében lévő Jakimivkában.

2019. 09. 18. 20:36
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az UNIAN ukrán hírügynökség a megyei rendőrségtől szerzett értesülései alapján arról számolt be, hogy Dmitro Kirillovot a település központjában, a tanácsháza épületének lépcsőjén lőtte agyon egy ismeretlen férfi, az előzetes információk szerint Kalasnyikov gépkarabéllyal. A gyilkosságnak körülbelül egy tucatnyi szemtanúja volt.

A rendőrség közlése szerint az ismeretlen férfi előbb odalépett a tisztségviselőhöz, mondott neki valamit, majd közvetlen közelről többször rálőtt. Ezután a földön fekvő áldozatára leadott még egy lövést, majd a szomszédos házak udvarain át elmenekült a tetthelyről.

A helyszínen megjelentek a megyei rendőrség és az ügyészég vezetői. A hatóságok keresik az elkövetőt, de egyelőre több információt nem hoztak nyilvánosságra a bűnügyről.

A 42 éves Dmitro Kirillov a tanácselnök humanitárius kérdésekért felelős helyettese volt – írta az Ukrajinszka Pravda hírportál. A jakimivkai tanács több kistelepülés képviseletét látta el egymagában, miután az elmúlt években végrehajtott önkormányzati reform keretében egyesítéssel társult településekké nyilvánították a környező kis lélekszámú falvakat, és egy önkormányzat alá vonták össze az irányításukat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.