A PDSZ ellenzéki pártnak képzelve magát a kormány ellen hergel

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete kérésének teljesítése után is a kormányt szidalmazza – írta Gulyás Gergely.

Forrás: FACEBOOK2021. 03. 27. 15:14
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Facebook-bejegyzésében az alábbiakat írta:

„A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetéről, avagy miért káros, ha egy érdekképviselet ellenzéki pártnak képzeli magát. Február végén a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete levélben kérte a miniszterelnököt az iskolák bezárására és a digitális munkavégzés elrendelésére valamennyi köznevelési intézményben és a szakképzés területén. A kormány egy héten belül ennek megfelelő döntést hozott.”

A miniszter hozzátette, hogy a PDSZ akkori levelében rögzített álláspontja szerint: „ha a zárást követően sor kerül az ágazatban dolgozók beoltására, és szigorú járványügyi protokollokkal felvértezve újra megnyitjuk az intézményeket, akkor nemcsak az általános, de a középiskolások is visszatérhetnének a padsorokba”.

„A kormány a szerdai ülésén döntött a tanárok soron kívüli oltásától. A már regisztrált tanárok április 1. és 3. között, a később regisztrálók április 8. és 10. között részesülhetnek az oltásban. Ezt követően április 19-én nyitnak az iskolák.

Joggal gondolhatnánk, hogy a PDSZ elégedett. Ha a kormányt nem is, legalább saját magukat megdicsérik: követeléseik teljesültek. Sokan vannak, akik a tanárokhoz hasonlóan munkájukból adódóan naponta sok emberrel találkoznak, és nem jutnak soron kívül oltáshoz. A jövő nemzedékek oktatása és a nevelés kétségkívül az egyik legfelelősségteljesebb feladat. Ezért volt indokolt a PDSZ kérése és a kormány döntése” – fejtette ki a miniszter.

„A szakszervezet a kérése teljesítése után is a kormányt szidalmazza, és a tanárokat próbálja – egyébként sikertelenül – az iskolák több mint három hét múlva esedékes nyitása ellen hangolni. Ez ékes bizonyítéka annak, hogy a PDSZ-nek mind az iskolai oktatás, mind az általuk képviselt tanárok másodlagosak. Az elsődleges a kormánnyal való konfliktuskeresés. A járvány legnehezebb időszakában is. Ez egyszerre felelőtlen és sajnálatos” – zárta Facebook-bejegyzését Gulyás Gergely.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.