A pedofília érzékenyítése és relativizálása balliberális módra

A Magyar Narancs tavaly a már jól ismert liberális csodafegyvert is bevetette a pedofília kapcsán.

Forrás: Facebook / Alapjogokért Központ2020. 07. 13. 14:48
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Balliberális érzékenyítés a pedofilok iránt

A pedofília nem egyszerűen bűn, hanem az egyik legsúlyosabb deviancia. A Népszabadság és a HVG publicistája, Révész Sándor arcátlanul mentegette ezeket az embereket. Azonban a „sztorinak” itt még nincs vége. A Magyar Narancs tavaly a már jól ismert liberális csodafegyvert, az érzékenyítést is bevetette a pedofília kapcsán. Pedofilok személyes történetein keresztül 'hozták közelebb', hogy milyen borzasztó helyzetben is vannak e 'szegény, kirekesztett' társadalmi csoport tagjai. Íme pár szemelvény a cikkből:

  • „Nem minden pedofilból lesz gyermekmolesztáló, és nekik egyre több országban nyújtanak segítséget.”
  • „Erre gyógymód nincs, az embernek nem lehet megváltoztatni a szexuális beállítottságát. Soha nem fogok meggyógyulni. Egyszerűen el kell fogadni ezt a helyzetet és ennyi” – mondja Péter, a pedofil.
  • „Számos pszichiáter, kriminológus, szociológus és agykutató szerint érdemes lenne a társadalomnak, a közvéleménynek, nekünk is egy kísérletet tenni arra, hogy túllépjünk a megbélyegző szörnyülködésen, és odafigyeljünk arra, amit a Péterhez hasonló emberek mondanak.”
  • „A szenvedélybetegekre ambulanciák szakosodnak, az evészavarosokra pszichológusok specializálódnak, vannak önsegítő csoportok szerencsejáték-függőknek, a pedofília valahogy mindig kimaradt.”
  • „Érthető módon ezeknek a bűncselekményeknek a társadalmi megítélése szélsőségesen negatív. De a képlet azért nem ilyen egyszerű. Jó volna kicsit érzékenyíteni a társadalmat” – mondja Somogyi Zsófia szakpszichológus.
  • Korábban, más devianciák esetében is így kezdődött: érzékenyítettek, relativizáltak, majd „társadalmasították” az ügyet – először csak megértést, elfogadást, majd befogadást kérve az „érintetteknek”. Majd miután ez sikerült, már csak egy lépés kellett ahhoz, hogy a normálissal egyenértékűként mutassák be a jelenséget.

    Hát nem! A pedofília kapcsán ezt nem fogják eljátszani!

    El a kezekkel a gyerekektől!

    Védjük meg a normalitást!

    Vegyük vissza a világunkat!

    A téma legfrissebb hírei

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Címoldalról ajánljuk

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.