A plusz pánikkeltésnek nincs itt a helye

Újabb szigorítást vezetett be a kormány a koronavírus miatt. De még mindig sok a kérdés a végrehajtásukat illetően. Maradjunk otthon – hangzik el a tanács, de hogyan tanítsuk mi magunk gyermekeinket, menjünk-e sétálni a szabadba, hogyan védekezzünk és hogyan tálaljuk mindezt a gyereknek? Ezt a témát járták körül a hölgyek, név szerint Kunfalvi Nóra újságíró, Őry Mariann, a Magyar Hírlap főmunkatársa és Fodor-Horváth Zsófia, a 888.hu újságírója M. Dobos Marianne műsorvezetése mellett a Címlap tegnapi adásában.

Forrás: Hír TV2020. 03. 17. 14:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gyerekszáj: Anya, ha megkapja valaki a koronavírust, akkor ő király lesz? Ezen most nevetünk, de nagyon sok gyermek 4-5-6 évesen nem érti, hogy mi történik. Szerintetek, hogy kell most ez az egész szituációt tálalni nekik? – kérdezte M. Dobos Marianne, műsorvezető.

- Szerintem az érthető, hogy nem értik, a felnőttek sem értik pontosan, hogy mi történik, meg annyira sok helyről érkezik annyira sok információ, hogy gyakorlatilag ez az egész feldolgozhatatlan. Én azt gondolom, hogy őszintének kell lenni, de azért egy ernyőnek is kell lenni szülőként a gyermek felé, azért mindent nem kell elmondani meg pánikot nem kell kelteni bennük, annyit kell elmondani, amit ők még gyerekként fel tudnak fogni és ami fontos, ami például a higiéniai szabályokat illeti – mondta Fodor-Horváth Zsófia.

- Na igen, de influenzajárvány idején nem ürítették ki az iskolákat, akkor most miért teszik? – vetette fel a következő kérdést M. Dobos Marianne.

- Ez is egy fontos dolog, amiről beszélni kell velük mindenképpen, mert érzékelik azt a feszültséget, azt a feszült állapotot, ami most körülvesz minket. Elbagatellizálni sem kell feléjük, el kell mondani, hogy ez itt most valami olyan dolog, ami még nem volt, de azért nem biztos, hogy ez egy pestissel egyenértékű, tehát a plusz pánikkeltésnek nincs itt a helye – folytatta Fodor-Horváth Zsófia, a 888.hu újságírója.

A teljes beszélgetést IDE kattintva tekinthetik meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.