A romokon Gyurcsány lengeti a zászlót

Ami a jobboldal előtt áll most, mint feladat, az az, hogy helyén kell értékelni ezt az eredményt – hangsúlyozta a Karc FM Az igazság órája című műsorában Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója

Forrás: MTI2019. 05. 28. 17:05
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ami a jobboldal előtt áll most, mint feladat, az az, hogy helyén kell értékelni ezt az eredményt – hangsúlyozta a Karc FM Az igazság órája című műsorában Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója az európai parlamenti választások magyarországi eredményével kapcsolatban. Kifejtette: történelmi, abszolút győzelemről van szó, ezt a számok is bizonyítják. Nem szabad abba a hibába esni, hogy rossz szájíz, kis csalódottság marad az emberben a felfokozott várakozások okán.

De nem szabad elkényelmesedni, hátradőlni sem. Az ellenzék összeomlott, de továbbra is oda kell rájuk figyelni – fejtette ki az Alapjogokért Központ igazgatója. Különösen a DK-ra, amelyet mégiscsak az a Gyurcsány Ferenc vezet, akinek van politikai tehetsége, és most kitűzi a zászlót az ellenzék romjaira. Ugyanakkor az is sokat elárul az ellenzéki oldal állapotáról, hogy a legerősebb politikusát Gyurcsány Ferencnek hívják.

Kovács István, az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója arra hívta fel a figyelmet: a Fidesz-KDNP az egész országban, de Budapesten is sokkal jobban szerepelt, mint egy évvel korábban. Zsinórban tizedik országos szavazáson győztek a kormánypártok nagy fölénnyel. Ami érdekessé tette a választást, hogy az ellenzékváltó hangulatot az eredmény is igazolta, a DK lett az új MSZP, a Momentum pedig az új SZDSZ. Kovács István furcsának nevezte, hogy az ellenzéki sajtó interpretációjában a több, mint 52 százalékos Fidesz-KDNP választási eredménnyel „Orbán rendszere” bukott meg, de az Európai Bizottság alelnöke, Frans Timmermans pártjának hollandiai 19 százalékos eredményét „csodálatos győzelemként” értékelték.

Az igazság órájának legutóbbi adását ide kattintva hallgathatják meg.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.