A strandolás veszélyeire figyelmeztetnek a vízimentők

Stégről, strandjátékról, vízi sporteszközökről életveszélyes vízbe ugrani, a gyermekek mellett mindig legyen felügyelet.

Magyar Nemzet
2021. 06. 12. 13:47
null
Balaton illusztráció. 20200728 Balaton Fotó Bach Máté Magyar Nemzet Fotó: BACHPEKARYMATE
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sorra vette, pontosabban megismételte és honlapján is közreadta a szabad vizekre, így a Balatonra is érvényes, a strandolás veszélyeire figyelmeztető intelmeit a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata (MVSZ), amely ezúttal is a tanév végére és a strandszezon megkezdésére időzítette felhívását. Elsősorban arra kérik a fürdőzés örömét keresők figyelmét, hogy felhevült testtel ne menjenek a vízbe. Tekintve, hogy a hazai szabad vizek nem áttetszők, stégről, strandjátékról (például vízibicikliről), vízi sporteszközökről életveszélyes a vízbe ugrani.

Gyereket felügyelet nélkül ne engedjünk vízbe, ha pedig egyedül megyünk be a tóba, akkor arra mindenképpen hívjuk fel a parton tartózkodó családtagok vagy a barátok figyelmét.

 

Ne engedjük felügyelet nélkül a vízbe gyermekeinket. Fotó: Likebalaton.hu/Krausz Andrea

Figyeljünk a strandolás határát jelző táblára, mert annak átlépésért – amellett, hogy veszélyes – még a vízirendészet is szabálysértési eljárást indíthat a renitens fürdőzővel szemben. Sose tévesszük szem elől – még kedvező időjárás esetén se – a viharjelző készülék „üzenetét”, és hogy mielőbb segítséget kapjunk, fontos, hogy letöltsük mobiltelefonunkra a BalatonHelp applikációt vagy a 06-30-383-8383-as telefonszámon hívjuk a vízimentőket. Idén már két halottja van a Balatonnak. Éppen egy hete, hogy Balatonudvarinál a negyven centiméter mély vízbe ugrott és a nyakát törte egy 21 éves fiatalember, nem sokkal előtte pedig egy kajakozót nyelt el a tó.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.