A Székely Nemzeti Tanács elnöke volt a Fidesz és a KDNP frakcióülésének vendége

A parlament hétfőn tárgyalja azt az ötpárti határozati javaslatot, amely az Országgyűlés támogatásáról biztosítja az európai polgári kezdeményezést.

Forrás: MTI2020. 02. 24. 14:51
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Izsák Balázs, a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) elnöke és Dabis Attila külügyi megbízott volt a Fidesz és a KDNP hétfői frakcióülésének vendége – közölte a Fidesz-frakció az MTI-vel.

Kifejtették: a meghívottak beszámoltak az általuk indított, a nemzeti régiókról szóló európai polgári kezdeményezésről, amelynek lényege, hogy az EU kohéziós politikája kezelje kiemelt figyelemmel azokat a régiókat, amelyeket nemzeti, etnikai, kulturális, vallási, nyelvi sajátosságok különböztetnek meg az őket körülvevő régióktól.

A kezdeményezést a kormánypárti politikusok is aláírták, fontosnak tartva, hogy minél több emberhez jusson el az üzenet, mert lassan gyűlnek az aláírások.

A parlament hétfőn tárgyalja azt az ötpárti határozati javaslatot, amely az Országgyűlés támogatásáról biztosítja az európai polgári kezdeményezést – olvasható a frakció közleményében.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.