A szlovén legfőbb ügyésszel tárgyalt Polt Péter

A magyar vádhatóság vezetője és Drago Sketa a határ menti igazságügyi együttműködés tapasztalatairól is egyeztetett.

Forrás: MTI2019. 10. 31. 16:54
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A határ menti igazságügyi együttműködés tapasztalatairól is tárgyalt Polt Péter legfőbb ügyész, és a meghívására Magyarországra látogató szlovén kollégája, Drago Sketa – közölte a Legfőbb Ügyészség csütörtökön az MTI-vel.

A közleményben felidézték: a magyar és a szlovén legfőbb ügyész a legutóbb tavaly október elején találkozott Szlovéniában, az akkori tárgyalások során pedig megállapodtak a határ menti ügyészségek rendszeres egyeztetéséről, így a közvetlen kapcsolattartásról, a személyes tárgyalásokról és az információcseréről is.

Az elmúlt egy év tapasztalatainak megvitatása érdekében Polt Péter meghívására hétfőn érkezett Magyarországra Drago Sketa szlovén legfőbb ügyész.

A mostani, részben vidéki helyszíneken – a Vas megyei és a Zala megyei ügyészi szervezetek vezetőinek részvételével – is folytatott tanácskozáson a legfőbb ügyészek tájékoztatták egymást az elmúlt időszak határ menti igazságügyi együttműködésének tapasztalatairól, az országhatárokon átnyúló bűnözés és a bűnüldözés aktuális helyzetéről, továbbá megvitatták a jogsegélyügyek intézése kapcsán felmerülő legfontosabb kérdéseket – olvasható a közleményben.

Polt Péter tájékoztatta szlovén kollégáját a tavaly július 1-jén hatályba lépett új büntetőeljárási törvény alkalmazásának gyakorlati tapasztalatairól is, valamint tárgyaltak a határ menti éves találkozók megtartásának lehetőségéről is.

A szlovén delegációt a Kúria elnöke, Darák Péter is fogadta – olvasható a közleményben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.