A szocialisták előbb-utóbb mindig kifogynak mások pénzéből

Mindenki emlékszik rá, hogy hogyan kezel válságot a baloldal – hívja fel a figyelmet Kocsis Máté.

Forrás: Facebook.com/kocsismate2020. 04. 05. 16:24
null
Kocsis Máté Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Margaret Thatcher: „Az a baj a szocialistákkal, hogy előbb-utóbb mindig kifogynak mások pénzéből” – idézte a korábbi brit miniszterelnök szavait Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a Facebook-bejegyzésében.

Általános ellenzéki tiltakozás indult a közös teherviselés ellen. A budapesti baloldali polgármesterek, Tóth Bertalan, de még maga Gyurcsány is közös nyilatkozatok tömkelegével, személyeskedő nyilatkozatokkal, és megvalósíthatatlan pénzosztogatási javaslatokkal teszik nyilvánvalóvá, hogy valójában nem akarnak részei lenni a megoldásnak. Bajnai Gordon már odáig is elmerészkedett, hogy közös teherviselés helyett közös eladósodásról beszéljen, nyilván az IMF segítségével. Nem először csinálják, mindenki emlékszik rá, hogyan kezel válságot a baloldal és ezzel szemben milyen erőfeszítések árán állította talpra a magyar gazdaságot az Orbán-kormány – hangsúlyozta a Fidesz frakcióvezetője.

Érdekes, hogy az ország kormánypárti polgármesterei – akik jóval többen vannak, mint az ellenzékiek – nem panaszkodnak, és nem a hangulatkeltésen dolgoznak, hanem a helyzetet tudomásul véve végzik a feladataikat. Csak a baloldali kerületek polgármesterei gondolják úgy, hogy a közös teherviselés az, amikor mindenkinek – a munkavállalóknak, a vállalkozásoknak, multiknak, bankoknak, a kormánynak, tényleg mindenkinek – kevesebb pénze lesz, akkor nekik nem. Szolidaritásról beszélnek, csak épp ők nem azok. Mondvacsinált okokból megint ellenzik a kormány intézkedéseit, ezzel is gátolják a vírus elleni védekezést és bizonytalanságot keltenek. Ugyanezt tették a parlamentben is. Egyre világosabban látszik, hogy valójában nem akarják kivenni a részüket a közteherviselésből. Saját megerősödésüket remélik az ország legyengülésétől, de egyikben sem leszünk partnerek! – zárta Facebook-bejegyzését Kocsis Máté.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.