A természetvédelem egyre fontosabb a családok számára

A magyar családok 92,3 százaléka szerint a környezetszennyezés nagyon komoly gondot jelent a világban.

Magyar Nemzet
2020. 07. 20. 18:54
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A családok számra fontos a környezet megóvása – derül ki a Fiatal Családosok Klubja (Ficsak) által végzett reprezentatív kutatásból, amelyet közel ezer fő töltött ki. A válaszok alapján a hazai családok 92,3 százaléka gondolja, hogy a környezetszennyezés a világban nagyon komoly gond.

A kérdőív kitöltőinek 57,5 százaléka szerint az emberek tehetnek a környezeti problémákról, míg 42,4 százalék inkább a vállalatokat és a gazdaságot okolja.

A Ficsak közvélemény-kutatásának egyik kérdése arra irányult, a szülők fontosnak tartják-e gyermekeik környezettudatosságra való nevelését. A válaszadók 99,6 százaléka úgy gondolja, hogy már egészen kicsi kortól érdemes a környezettudatos gondolkodás és szemlélet kialakítása. A megkérdezettek 85 százaléka szerint az oktatásban nem fektetnek elég nagy hangsúlyt a környezet megismerésére és a környezetvédelem kérdésére.

A kutatás összeállítói arra is kíváncsiak voltak, hogy a környezetvédelmen belül melyik témáról szeretnének többet megtudni a szülők. Erre a kérdésre a legtöbben az otthoni környezetbarát praktikák bemutatását és gyerekek környezettudatos nevelésének módszerét említették válaszul. Ezek mellett a szülők szeretnének bővebb tájékoztatást kapni a szelektív hulladékgyűjtésről és a vízhasználatról is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.