A tömeges betelepítéseket garantálná a migrációs akcióterv

Bakondi György szerint az eddigi illegális migráció feladványának megoldására új elgondolások jelennek meg Nyugat-Európában.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2020. 12. 16. 11:19
null
Fotó: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az új migrációs akcióterv sokkal inkább a betelepítés tömegessé válását, mintsem az illegális migráció megállítását garantálná – véli a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója. Bakondi György emlékeztetett: a korábbi Európai Bizottság 2015 óta konzekvens politikát folytatott azzal, hogy gyakorlatba ültette Soros György elképzeléseit, majd az Ursula von der Leyen vezette új EB-nél reménykedni lehetett, hogy a bizottság politikát formáló tevékenységében változás következik be, de végül ez nem történt meg.

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója rámutatott: az új migrációs akciótervet pozitívan értékelte a belbiztonságért, a közbiztonságért és a terrorizmus elleni fellépésért is felelős Ylva Johansson uniós belügyi biztos, annak ellenére, hogy az 34 millió illegális migráns betelepítésének és lakhatásának európai országok általi garantálását tartalmazza.

Bakondi György hangsúlyozta: az akcióterv a bevándorlókat munkavállalás és cégalapítás szempontjából is előnyben részesítené, politikai jogokat biztosítana, illetve a politikai képviseletben megfelelő arányú részvételt garantálna az érkezőknek. Mindezek előrevetítik, tette hozzá, hogy az eddigi illegális migráció feladványának megoldására új elgondolások jelennek meg Nyugat-Európában.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.