A turizmus és a szolgáltatás lehet a kitörési pont Szekszárdon

A valós lehetőségeket szem előtt tartva fejlesztené tovább Szekszárdot a város Fidesz-KDNP-s vezetése a következő ciklusban, az elmúlt években több nagyobb beruházás alapjait is lerakták. Ács Rezső, a kormánypártok polgármesterjelöltje kiemelte: a terveik szerint több sportlétesítményt építenek, illetve a Gemenci-erdőben ökocentrumot alakítanak ki.

2019. 09. 13. 6:54
Orbán Viktor; Ács Rezső
Miniszterelnöki látogatás. A Modern városok program sokat lendített a településen Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ebben a ciklusban leraktuk több nagyobb fejlesztés alapjait, amelyet a következő években megvalósítunk a településünk és az itt lakók érdekében – jelentette ki lapunknak Ács Rezső, Szekszárd első embere, a város Fidesz–KDNP-s polgármesterjelöltje. A megyeszékhelyet 2014 óta polgármesterként, előtte nyolc évig alpolgármesterként irányító politikus előrebocsátotta: csak olyan beruházásokat szabad elindítani, amelyeknél a szükséges jogi és anyagi feltételek rendelkezésre állnak. – Ha nyertünk pályázati pénzt, azt felhasználtuk, de ezekre a lehetőségekre inkább bónuszként tekintettünk. Az önkormányzat iparűzési adóbevétele hárommilliárd forint, ebből a keretből tudunk fejlesztésekre költeni – mutatott rá Ács Rezső.

A polgármester a mostani ciklus fejlesztési koncepciójáról elmondta, arra törekedtek, hogy Szekszárd minél élhetőbb város legyen, ahol a családok minden tagja megtalálja, miért érdemes a településen élni. A megyeszékhelyet egységes egészként kezelték, a külterületeket és a belterületeket is egyformán fejlesztették. Az iskoláknál és az óvodáknál is az volt a cél, hogy minden intézmény egyforma infrastruktúrával, szakmai háttérrel várja a gyerekeket, az ehhez szükséges beruházások hamarosan befejeződnek. E logika mentén elérték azt is, hogy ne legyen egyetlen betöltetlen gyermek- és felnőttháziorvosi praxis sem Szekszárdon, ehhez az alapegészségügyi ellátásban dolgozók munkahelyi feltételeit folyamatosan fejlesztették. Kiemelte, a fiatalok számára javították a sportolási feltételeket, a közelmúltban véglegesítették, hogy a 14 hektáros helyi sportközpontban milyen létesítmények kapjanak helyet. Az idős emberek a Pécsi Tudományegyetemmel közösen szervezett Szekszárdi Harmadik Kor Egyetemén képezhetik magukat, és az önkormányzat is tart nekik programokat, ahol az okoseszközök használatára tanítják őket.

Miniszterelnöki látogatás. A Modern városok program sokat lendített a településen
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Az önkormányzat az elmúlt években olyan adózási környezetet teremtett, hogy a Szekszárdon működő vállalkozások hosszú távra tudjanak tervezni a városban. – Ennek köszönhető, hogy egyetlen nagyobb cég sem ment el vagy zárt be az elmúlt években, sőt egyes társaságok – így a Samsonite – fejlesztettek is, utóbbi a legnagyobb európai gyártókapacitását hozta hozzánk. Az ipari parkunk fele, ötven hektár még üres, ezt a területet egyben egy nagyobb cég számára is fel tudjuk ajánlani – hangsúlyozta a politikus. Ács Rezső a fejlesztésekről kifejtette: folyamatban van az új uszoda építése, illetve ősszel megkezdődhetnek a tudásközpont munkálatai.

A polgármester kifejtette: a követ­kező években arra koncentrálnak, hogy a környező természeti kincseket – szekszárdi szőlők, Gemenci-erdő – megőrizzék, és közben a bennük rejlő lehetőségeket kiaknázzák. A város számára így fontos kitörési pont lehet a turisztika és szolgáltatás, de a paksi atomerőmű bővítését is szeretnék kihasználni, így a szakképzés területén is jelentős fejlesztéseket hajtanak végre. A 14 hektáros sportközpontot pedig úgy fejlesztik, hogy ott akár edzőtáborokat is lehessen szervezni, a területen az uszoda mellett többek között fedett élményfürdő, valamint sport- és jégcsarnok is épül. Emellett a Gemenci-erdőben egy ökocentrumot terveznek kialakítani. – Az ide érkező vendégeknek a Modern városok programban egy négycsillagos, nyolcvanszobás szállodát kívánunk építeni, amit üzemeltetésbe adnánk – emelte ki.

Ács Rezső az ellenzék jelöltállításával kapcsolatban kérdésre elmondta: amikor bejegyeztették az Éljen Szekszárd Egyesületet, ami mögé az önkormányzati választáson az ellenzéki pártok bújnak, azt mondták, hogy hátrányos helyzetű gyermekek képzésével, oktatásával kívánnak foglalkozni. Így már a gyűlöletkoalíciónak jogi keretet adó egyesület is hazugságban fogant – emelte ki.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.