A váci Fidesz-KDNP a szájzár rendelet visszavonására szólítja fel Matkovich Ilonát

Matkovich Ilona polgármesteri engedélyhez köt mindennemű nyilvános fórumon való megszólalást vagy véleménynyilvánítást minden önkormányzati cég munkavállalói, megbízottai és alvállalkozói számára.

Forrás: Fidesz és KDNP váci szervezetei2019. 12. 17. 16:49
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Matkovich Ilona Vácon elnyert polgármesteri székéből múlt héten kiadta első polgármesteri utasítását – írja közleményében a váci Fidesz-KDNP. Az 1/2019 polgármesteri utasítás a szólásszabadság alaptörvényi jogát korlátozva polgármesteri engedélyhez köt mindennemű nyilvános fórumon való megszólalást vagy véleménynyilvánítást minden önkormányzati cég munkavállalói, megbízottai és alvállalkozói számára. Ez a lépés még a balliberális szivárványkoalíciótól is váratlan és brutális, hiszen a legvadabb kommunista időket idézi. December 12. óta minden érintett munkavállalónak az utolsó közügyekről szóló Facebook posztját is a polgármesternek kell jóváhagynia. December 12. óta tilos nyilvánosan a Váci Önkormányzatot kritizálnia mindenkinek, aki kötődik az önkormányzati társaságokhoz. Ez az érintett munkavállalók véleménynyilvánításának olyan mértékű csorbítása, amire Vácon még nem volt példa, de talán máshol se az utóbbi 29 évben.

A Matkovich-cenzúra ellentétes a szólásszabadsággal és azokkal az átláthatósági törekvésekkel, melyeket a kampányban napi szinten ígért. Ez a választópolgárok nyílt és egyértelmű megtévesztése volt. Nem ezt ígérték. Az ellenvéleményt a demokráciában nem elnyomni és megtiltani, hanem meghallgatni kell. Pont az a Matkovich Ilona vezet be cenzúrát, aki büszke újságírói múltjára, aki minden kampányban folyamatosan kritizálta a kormányt a szólásszabadság csorbításával, sajtószabadság csorbításával és átláthatatlansággal. Ehhez képest az első utasításával cenzúrát vezet be.

A váci Fidesz-KDNP felszólítja Matkovich Ilonát, hogy legkésőbb karácsonyig vonja vissza cenzúra utasítását! Vonja vissza és ezzel kerülje el, hogy nevetségessé váljon volt munkatársai, a „független-objektív” újságírók körében is. Vonja vissza, mert „Matkovich-cenzúrára” nem lehet alapozni a polgármesteri munkát. Vonja vissza, mert ez a botrány már Vác jó hírnevét sérti! Vonja vissza, mert nem azt ígérte! Ha karácsonyig nem vonja vissza rendeletét, a váci Fidesz-KDNP az ügyben az ombudsmanhoz és a kormányhivatalhoz fordul – zárta közleményét a pártszövetség váci szervezete.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.