A világkormányzást segíti a migráció

Európai viszonylatban mindenképp, de az ENSZ migrációs paktuma körüli viták miatt világviszonylatban is releváns lett a magyar kormány migráció­ról vallott álláspontja Szánthó Miklós szerint.

2019. 03. 27. 10:54
Szánthó Miklós
Az igazgató szerint az uniós szerződés módosításra szorul Fotó: MTI/Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Európai viszonylatban mindenképp, de az ENSZ migrációs paktuma körüli viták miatt világviszonylatban is releváns lett a magyar kormány migráció­ról vallott álláspontja Szánthó Miklós szerint. Az Alapjogokért Központ (AK) igazgatója a Mandinernek adott interjúban a Mathias Corvinus Collegium hétvégi, háromnapos nemzetközi konferenciája kapcsán kiemelte: a fórum a multikulturalizmus hódító őrületével szemben a „józan ész” álláspontját képviselte a tömeges bevándorlásról szóló globális vitában, így katalizátora lehet az elkövetkező időszak politikai gondolkodásának.

A központ igazgatója beszélt az Orbán Viktor által kezdeményezett schengeni övezet belügyminisztereiből álló testületről is, amely választ adna a migráció kérdésére. Nagy valószínűséggel ehhez az európai parlamenti választás után szerződésmódosításra, de legalábbis a bizottság hatáskörének drasztikus csökkentésére, valamint a grémium egyéni és kollektív felelősségre vonhatóságának megteremtésére lenne szükség.

Az igazgató szerint az uniós szerződés módosításra szorul
Fotó: MTI/Illyés Tibor

Szánthó Miklós megerősítette: a migráció kérdése kapcsán az Orbán-kormány az ország formális súlyán messzemenőkig túlmutató politikai szereplővé kezd válni. Ahogy fogalmazott: a progresszió hazai és nemzetközi erői szerint a nemzeteket egymástól elválasztó, elvont és fizikai határokat le kell bontani, végső soron a hagyományos, többségi identitásokat el kell porlasztani, amihez a migráció kézenfekvő eszköz. Mint fogalmazott, a magyar kormány ezzel a bornírt gondolkodással szemben lép fel, láthatóan elég sikeresen, ami frusztrálja a nyílt társadalmat és a multikulturalizmust a haladás jó irányának tartó balliberális oldalt Európa- és világszerte.

Szánthó Miklós emlékeztetett: akik a további integráció és föderáció irányába vinnék el az EU-t – Gyurcsány Ferenc, Soros György, Karl Popper –, azok a bevándorlást az Euró­pa-, majd a világkormányzás felé vezető eszköznek tekintik. Ez a nyílt társadalmat favorizáló emberi jogi fundamentalista kör minden olyan dologért küzd, amelyből nem fakad élet: a drogliberalizációért, az aktív eutanázia szélesebb körű legalizálásáért, a homoszexuálisok házasságkötési jogának kiszélesítéséért és a genderelmélet termékeinek jogszabályba foglalásáért. Az Alapjogokért Központ igazgatója azt hangsúlyozta: a világnézetek harca zajlik, ezért nem feledhető Robert Schuman egykori mondása: Európa vagy keresztény lesz, vagy nem lesz.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.