A vita nem a Fidesz tagságáról, hanem a Néppárt jövőjéről szól

A Fidesz esetleges távozása az Európai Néppárt számára világnézetileg valóban a vég, a Fidesz szempontjából viszont még lehet valami sikeres új kezdete – mondta Szánthó Miklós a Karc Fm Az Igazság órája című műsorában, ahol az adás házigazdája Kovács Istvánnal, az Alapjogokért Központ kutatási igazgatójával és Czirják Imre szerkesztő-műsorvezetővel beszélgetett. A Fidesz-Néppárt huzavonán túl szóba került még a Vatikán lemondott és hivatalban lévő pápája közötti konfliktus, és az óvodai gender-érzékenyítés hazai fejleményei is.

Forrás: KARC FM2020. 01. 23. 15:53
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szánthó Miklós szerint nagyon is kérdéses, hogy a sorozatos piszkálódások, politikai áskálódások közepette megéri-e a magyar kormánypártnak a Néppártnak nevezett klub tagjának maradnia. A Fidesznek már nem sok közös nevezője maradt azzal a pártszövetséggel, amelyik a 70-es évek vége óta folyamatosan engedi át magát a liberális eszméknek, feladva egykori konzervatív-keresztény identitását.

Kovács István a Néppárt befolyásos mivoltát is kétségesnek tartja, bár hangsúlyozta, „a klubnak azért nagyon is vannak még befolyásos tagjai”. Kovács szerint a Fidesznek kizárólag az ország érdekeit kell szem előtt tartania, amikor a további tagságáról dönt. A stratégiai igazgató kiemelte, hogy amennyiben a magyar kormánypárt a távozás mellett teszi le a voksát, úgy csatlakozhat valamely már létező szövetséghez, de akár új frakció alapítása is felmerülhet, hiszen „ha a Fidesz távozik, azt nem egyedül teszi majd, hanem több, kisebb formáció is követni fogja” – zárta gondolatmenetét Kovács.

A Néppárt gyengítése régóta a balliberális, szocialista politikai erők küldetésének része – jelentette ki Szánthó Miklós, valamint kitért arra is, hogy a folyamatos progresszív nyomás hatására, a centrum felé elmozduló Néppárt a sokszínűség jegyében mára elfogadja az azonos neműek közötti házasságot, az iszlám vallást pedig az európai kultúra építőelemének tekinti. Az igazgató hozzátette, hogy az európai politikában megjelent egy globalista-lokalista törésvonal: a mélyebb integrációt támogató országok és közösségek felé hajlik a Néppárt is, ez az elképzelés viszont ellentétes a magyar kormány erős nemzetállamra épülő eszmevilágával.

Kovács István kiemelte, hogy a föderalizmus fő támogatója az Unióban és a Néppárton belül is Németország, a franciák álláspontja viszont nem egyértelmű, hiszen Macron elnök felismerte, hogy a mélyebb integráció nem oldaná meg Franciaország problémáit.

A beszélgetés résztvevői egyetértettek, hogy miközben az eredeti értékeit feladó Néppárt vezetői saját tehetetlenségüktől frusztráltak és sokszor sértettségből támadják Magyarországot, addig a magyar miniszterelnöknek higgadtan, kizárólag a magyar érdekeket szem előtt tartva kell politizálnia itthon és az európai porondon is.

Konfliktus a Vatikánban

Több újságban is nagy port kavart az feltevés, hogy Ferenc pápa a cölibátus feloldásával enyhítené a paphiányt, amely például Amazóniát is sújtja. Elődje XVI. Benedek pápa Robert Sarah bíborossal közösen jegyzett könyvében azonban nemrég eltörölhetetlennek ítélte a papi nőtlenséget. Kovács István szerint a liberális média folyamatosan próbálja elmélyíteni a szakadékot az Egyház konzervatív és liberális szárnya között, a helyzet azonban korántsem olyan súlyos, mint az a híreket olvasva tűnik. Ferenc pápa például többször hangsúlyozta már, hogy esze ágában sincs eltörölni a cölibátust – hangsúlyozta a stratégiai igazgató.

Szánthó Miklós szerint a liberális, keresztény szellemiséget folyamatosan gyalázó, ateista gondolkodásmód – amely Ferenc pápát a migráció kapcsán folyamatosan piedesztálra emelte – igazából nem a világ problémáira akar megoldást találni. Azok, akik ezen felfogást vallják magukénak, önimádatukban nem fogadják el Istent.

Gender-érzékenyítés az óvodákban, iskolákban

A napokban robbant a hír, hogy egy magyar, négygyerekes család húsz év után hazaköltözött Kanadából, mert nem értettek egyet az ottani, liberális nevelési eszközökkel. A genderelmélet óvodától az egyetemig kötelező tananyag az országban, amelyben fontos szerepet kap a mássággal szembeni érzékenyítés is. Sajnos ez az LMBTQ-lobbi hazánkba is begyűrűzni látszik, a Hintalovon Alapítványnak már applikációja is van mindenre kiterjedő szexuális felvilágosítással. Szánthó Miklós szerint ez a fajta „genderérzékenyítés” a tudatmanipuláció tipikus példája, s az eredeti, teremtett nemi jelleg megtagadását akarja kiskorúakra ráerőltetni.

A január 21-én elhangzott műsor IDE kattintva hallgatható meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.