A katedráról a polgármesteri székbe

Tősgyökeres balatonszemesi pedagógus indul a polgármesteri székért az október 4-re kitűzött balatonszemesi időközi választáson. Németh Kornélné határozottságával és helyismeretével erős vezetője lehet Balatonszemesnek. Mint ismert, Szomorú Szilárd korábbi fideszes polgármester visszaadta mandátumát.

2020. 09. 08. 7:30
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Az édesapám is a balatonszemesi általános iskolában volt pedagógus, összességében ketten már hetven éve foglalkozunk a helyi gyermekek oktatásával – mondta a Magyar Nemzetnek Németh Kornélné, a Fidesz–KDNP polgármesterjelöltje, aki harminchét éve tanít az intézményben. Németh Kornélné, aki egyúttal Balatonszemes alpolgármestere is, nyár elejétől ellátja a falu polgármesteri feladatait, miután elődje, Szomorú Szilárd lemondott. Mint mondja, a határozottsága átsegíti a nehézségeken.

– Úgy látom, hogy az önkormányzat részéről határozott emberre van szükség. Tulajdonképpen tökéletes a viszonyunk az itt lakókkal, de Szomorú Szilárdnak, a lemondott polgármesternek más településről ideérkező emberrel volt problémája. A jelentgetést, megfigyelést, ami már családját is érintette, érthető módon nehezen viselte, ezért úgy döntött: visszaadja a mandátumát – idézte fel Némethné Ildikó, aki egyelőre nem mondott le a hivatásáról. Most, hogy elkezdődött az iskola, délelőttönként tanít, délután pedig siet a faluházára, hogy a helyi közügyeket rendben tartsa.

– Nehezen, de eddig össze tudtam egyeztetni a pedagógusi munkámat a falu vezetésével. Általában délután ötig végzek minden feladatommal, ez alól kivétel, ha közgyűlést tartunk, akkor sokszor este tízre érek haza. Korábban képviselő-testületi tag sem voltam, így a polgármesteri feladat számomra új kihívás, amit a legjobb tudásom szerint fogok teljesíteni – mondta a Magyar Nemzetnek a balatonszemesi jelölt. Németh Kornélné pedagógusként tökéletesen belelát a helyiek életébe, a szülőkön keresztül számos megoldandó feladat jut a tudomására. A polgármesterjelölt bemutatkozása nem okoz majd nehézséget a faluban, hiszen azon szülők gyermekeit tanítja, akik tanári pályafutása elején a diákjai voltak.

– Az iskolában nem szabad politizálni, ezért nem tudom, hogy a szülők tudomására jutott-e, hogy indulok a polgármester-választáson. Nyilván, ahogy kikerülnek a plakátok, mindenkinek egyértelmű lesz – mondta Németh Kornélné. Hozzátette: polgármesterként nem tudja majd ellátni pedagógusi feladatait, ez fájdalmasan érinti. Idén nyáron annyi teendője volt a polgármesteri jogkörében, hogy vakációra sem volt idő.

– Számos kormányzati és turisztikai pályázaton indulunk majd, ha a választók nekem szavaznak bizalmat. Az a célunk, hogy ne csak a helyi lakosok érezzék jól magukat, hanem a nyaralótulajdonosok is, akik szép számmal vannak jelen a településen. Azon dolgozunk, hogy Balatonszemes biztonságos és rendezett lakóhely legyen – sorolta terveit Németh Kornélné, aki mindenképpen szeretné elérni, hogy a lakók helyben is el tudják végezni a nagybevásárlást. A polgármesterjelölt tervében szerepel az idősek napközijének létrehozása is.

– Fontos és sürgős egy iskolai konyha és étterem létrehozása is, mindehhez pályázati forrás szükséges. Már folyamatban vannak megkezdett útépítések, járdajavítások, az óvoda udvarának és épületének fejlesztése, miközben elkezdtünk egy fásítási programot is – mondta a terveiről a fideszes polgármesterjelölt. Megjegyezte: megválasztása esetén azért fog dolgozni, hogy a helyiek, a nyaralótulajdonosok és az itt nyaralók is egyaránt jól érezzék magukat Az időközi polgármester-választás október 4-én lesz Balatonszemesen.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.