Akadt dolguk a hét végén a vízimentőknek

2019. 07. 02. 13:57
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vízbe fulladt egy 55 éves férfi a Balatonban, a fürdőző vasárnap Balatonfenyves térségében gumimatraccal ment be a tóba, mielőtt eltűnt – közölte Tar Mihály, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának szóvivője. Mint fogalmazott: három mentőhajóval és két szonárral kezdték meg a férfi keresését a mély vízben, a sekély területen pedig a strandi vízimentő irányításával a fürdővendégek élőláncot alkotva keresték az eltűntet. A férfi holttestét délután a víz alatt találták meg.

A Lupa Öböl strandon is életét vesztette egy ember: szombaton kora délután értesítették a vízimentőket, hogy egy 70 év feletti férfit nem találnak. A strand közlése szerint miután sem a strandolók, sem a családtagok nem észlelték, hogy valaki bajba került volna, a mentők az öböl partszakaszán kezdték a keresést, ám ekkor arról kaptak hírt, hogy a férfi megkerült. Később azonban kiderült, hogy még sincs meg a keresett személy. Ezután motorcsónakkal folytatták a keresést, ám mivel ez nem hozott eredményt, riasztották a tűzoltóbúvárokat, akik röviddel később holtan emelték ki a férfit a vízből.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.