Akár 15 évet is kaphat a tanárnőjét megkéselő diák

A 17 éves fiú december elején győri iskolájában többször megszúrta késével az 51 éves osztályfőnöknőjét.

2020. 04. 23. 10:14
JEDLIK Ányos
Győr, 2019. december 5. Rendőrautók a Győri Szakképzési Centrum Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma előtt 2019. december 5-én, miután az iskolában késelés történt. Sajtóinformációk szerint egy diák késelt meg egy tanárt. MTI/Krizsán Csaba Fotó: Krizsán Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az igazságügyi elmeorvosi szakértői vizsgálat alapján beszámítható, így büntethető az a 17 éves fiú, aki december elején győri iskolájában a fizikaórán többször megszúrta késével az 51 éves osztályfőnöknőjét. A megyei rendőr-főkapitányság mai közlése szerint a fiatalkorúval szemben előre kitervelten, közfeladatot ellátó személy sérelmére elkövetett emberölés bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozását befejezte, és az iratokat vádemelési javaslattal a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészségnek megküldte. Amennyiben a bíróság bizonyítottnak találja a vádlott bűnösségét, a Büntető törvénykönyvben erre a minősített bűncselekményre vonatkozó 5 – 15 év szabadságvesztési tétel felső határát elérő büntetést is kiszabhat.

A Balaton-felvidéki H. András december elején a Győri Szakképzési Centrum Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma 10. osztályának fizikaóráján hátba szúrta késével 51 éves osztályfőnöknőjét. A földre került asszony a karjait maga elé tartva védte ki a további szúrásokat. H.-t végül egyik osztálytársa fékezte meg, aki kivette a kezéből a kést.

A nyomozás során kirendelt orvosszakértő véleményében megállapította, hogy a tanárnőt ért sérülések közül a mellkast ért szúrás alkalmas lehetett volna az emberi élet kioltására. Az adatgyűjtések és tanúkihallgatások alapján az is megállapítható volt, hogy a fiú készült a tettére, azt előre kitervelte.

H. András beismerte a bűncselekmény elkövetését, ám tettére nem adott magyarázatot, osztálytársai szerint állítólag egy dolgozatra adott hármas jegy miatt támadt a tanárnőjére.

A tanárnő H. András apjának, aki meglátogatta őt a kórházban, azt mondta: kész megbocsátani a rá támadó fiúnak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.