Akár Brüsszel ellenében is elindul a babaváró program

Dömötör Csaba szerint a magyar ellenzék minden javaslatot támogatott, amelyek a bevándorlást segítették. A kormány viszont ezzel szemben változatos családtámogatást nyújt az embereknek.

Magyar Nemzet
2019. 05. 16. 12:24
DÖMÖTÖR Csaba
Budapest, 2018. december 11. Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára válaszol Mellár Tamás képviselő (Párbeszéd) napirend előtti felszólalására az Országgyűlés plenáris ülésén 2018. december 11-én. MTI/Kovács Attila Fotó: Kovács Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Minden korábbinál nagyobb tétje van a május 26-i európai parlamenti választásoknak – hívta fel rá a figyelmet Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerdán egy újpesti lakossági fórumon.

A politikus szerint nem csak öt évről és nem pusztán gazdasági kérdésekről döntünk, hanem az Európai Unió egészének és hazánknak a jövőjéről.

– A bevándorlás ügye megkerülhetetlen – jelentette ki Dömötör Csaba, hangsúlyozva, hogy a brüsszeli és a hazai ellenzéki politikusok véleményével ellentétben a migráció veszélye továbbra sem múlt el, és ezért az európai emberek több mint ötven százaléka szerint ez a legmeghatározóbb kérdés az európai parlamenti választáson.

Az államtitkár az Európai Bizottság statisztikáira is hivatkozott, amelyek szerint sokkal több a gazdasági bevándorló, mint a menekült az érkezők között.

Hozzátette: a magyar ellenzék minden javaslatot támogatott, amelyek a bevándorlást segítették. A kormány viszont inkább változatos családtámogatást nyújt az embereknek – mondta Dömötör Csaba.

– Hiába van Brüsszelből kekeckedés, el fogjuk indítani július elsején a Babaváró támogatást – jelentette ki.

Az államtitkár szerint érezni a családpolitikai intézkedések eredményeit, hiszen hazánkban egyre több házasságot kötnek, csökken a válások száma, és a gyermekvállalási kedv is növekedni kezdett, és erre mind nem lett volna lehetőség, ha a magyar adófizetők pénzét a bevándorlók támogatására kellett volna költeni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.