Aktivisták hadával vennék be a fővárost

Karácsony Gergely tegnapi bejelentése szerint hetvenezer ellenzéki aktivista fogja személyesen felkeresni a fővárosiakat, s a főpolgármesteri választási kampány idejére létrehoznak egy többpárti politikai testületet is. Közben Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke Facebook-oldalán arról írt: pártja segíteni fogja a közös ellenzéki jelölt kampánycsapatának munkáját.

2019. 06. 28. 6:19
null
Kálmán Olga a saját kampányplakátja előtt ígérte meg, hogy segíti Karácsony Gergelyt Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Karácsony Gergely hetvenezer aktivistája fogja a fővárosiakat a saját otthonukban felkeresni. A baloldali főpolgármesteri előválasztás MSZP–Párbeszéd által támogatott győztese tegnapi sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy a választási kampány idejére létrehoznak egy politikai testületet, amelyben a jelöltségét támogató minden ellenzéki párt vezető politikusa részt vesz, s az így létrehozott operatív kampánycsapat a „kormányzati erőfölény” miatt házról házra járó korteskedésre készül. Karácsony arról is beszámolt, hogy a következő egy hétben a Jobbikkal és az LMP-vel is megállapodik. Győzelme után azt is hangoztatta, hogy karaktergyilkosság folyik ellene a kormánypárti média részéről.

Ezzel kapcsolatban Tarlós István főpolgármester lapunknak úgy fogalmazott: ezek szerint karaktergyilkosságnak számít pusztán beszámolni, „megnyikkanni” Karácsony zuglói ügyeiről.

– Az nyert, akinek az alkalmatlansága a leginkább kézenfekvő – mondta az előválasztás kapcsán Gulyás Gergely a tegnapi Kormányinfón.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter hozzátette: az összes ellenzéki főpolgármester-jelöltről bebizonyosodott, hogy alkalmatlan a főváros vezetésére. A kormánypárti politikus szerint a három induló közül Karácsony az, akinek az elmúlt ötéves polgármesteri teljesítménye Zuglóban – a parkolási botránnyal és mindazzal, ami ott történt – a legegyértelműbbé teszi, hogy nem alkalmas a főváros vezetésére.

Kálmán Olga a saját kampányplakátja előtt ígérte meg, hogy segíti Karácsony Gergelyt
Fotó: Mirkó István

Gyurcsány Mélyponton

A DK elnöke a legelutasítottabb politikus hazánkban, mivel a magyarok 70 százaléka, vagyis 5,6 millió választópolgár, a fővárosban pedig csaknem egymillió szavazásra jogosult nem szeretné fontos politikai pozícióban látni – derül ki a Nézőpont Intézet közvélemény-kutatásából.

A felmérés szerint a legkevésbé népszerű politikusok listáján Gyurcsány után a Jobbik egykori elnöke, Vona Gábor a második 61 százalékos elutasítottsággal, őt Gyurcsányné és Karácsony követik, náluk ez az arány 47-47 százalék.

Kálmán Olga tegnapi sajtótájékoztatóján kijelentette: az őt jelölő DK-val együtt Karácsonyt fogják segíteni a főpolgármester-választás kampányában.

Arra a kérdésre, hogy miért nem volt ott az előválasztás eredményhirdetésén, Kálmán elmondta: nem kapott meghívót az eseményre, és az aktivistáikkal töltötte a délutánt.

Gréczy Zsolt, a DK szóvivője az eredményhirdetésen elmondta, hogy jelöltjük nem volt az alkalomhoz illően öltözve, amikor tudomást szerzett az eseményről, és nem maradt ideje átöltözni.

Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke tegnapi Facebook-bejegyzésében arról írt, hogy egyeztetett Karácsonnyal, és „kölcsönösen megvan a politikai bizalom”.

Szavai szerint segíteni fogják a „közös jelölt” kampánycsapatának munkáját, ám érdemes megjegyezni, hogy nem nevezte meg egyértelműen Karácsony Gergelyt.

Mint ismert, az előválasztás nem volt mentes a baloldali pártok közti súrlódásoktól, hiszen Gréczy azt hangoztatta, hogy az MSZP–Párbeszéd stábja azt állítva hívott fel fővárosi szavazókat, hogy Karácsonyt a DK támogatja.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.