Alapjogokért Központ: A LIBE bizottság is az illegális bevándorlók szétosztását szorgalmazza

Az Alapjogokért Központ vezető elemzője gyakorlatilag azonosnak tartja a máltai egyezmény és az Európai Parlament Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottság (LIBE) hétfői indítványát.

Forrás: MTI2019. 10. 24. 9:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mindkettő a migránsok tengeri mentését és szétosztását szorgalmazza – mondta Pócza István csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

Közölte: a máltai egyezmény megrekedt az Európai Tanácsban, mert csak két-három tagállam csatlakozott volna az aláírókhoz, Máltához, Olaszországhoz, Franciaországhoz és Németországhoz, ezért most az Európai Parlamenten keresztül próbálják ugyanazt érvényesíteni.

A kezdeményezők ezzel azt szeretnék elérni, hogy amikor az új Európai Bizottság átveszi az irányítást, Ursula von der Leyen EB-elnök csak azt tudja mondani, hogy a migráció természetes, napi szintű rutin Európában – vélekedett.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.