Alapjogokért Központ: a víziók mellett konkrétumok is elhangzottak

Az Alapjogokért Központ kutatási igazgatója szerint a magyar miniszterelnökök évértékelő beszédeiben legtöbbször a víziók, a tervek hangsúlyosak, és kevésszer hallhatunk a vasárnap elhangzottakhoz hasonló konkrétumokat.

Forrás: MTI2019. 02. 11. 9:54
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Törcsi Péter az M1 aktuális csatornán hétfőn a családvédelmi akcióterv bejelentését emelte ki konkrétumként, a mindennapi életet befolyásoló kormányintézkedésként.

A kutatási igazgató szerint a családvédelmi akcióterv bejelentése nem meglepő, hiszen az országgyűlési választások után a miniszterelnök az első nemzetközi sajtótájékoztatóján azt mondta, demográfiai fókuszú kormányzás következik. Ennek megfelelően a témában indítottak ősszel egy nemzeti konzultációt, az erre adott válaszokat próbálja jogszabályi formába önteni a kormány – fűzte hozzá.

Családpolitika tekintetében nagyon sok eredményt elért a kormány, a demográfiai mutatók intézkedéseiknek megfelelően javultak – hangsúlyozta Törcsi Péter.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.