Alapjogokért Központ: Beigazolódott, amit a néppártról megjósoltunk

Szánthó Miklós szerint a Fidesz távozása az Európai Néppárt számára a vég, a Fidesznek pedig sikeres új kezdet lehet.

Munkatársunktól
2021. 03. 03. 13:15
null
Fotó: ARPAD FOLDHAZI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Beigazolódott, amit korábban megjósoltunk: az Európai Néppárt (EPP) elbukott” – írja az Alapjogokért Központ a Facebook-oldalán azzal kapcsolatosan, hogy a a Fidesz vezető testülete úgy döntött, azonnal elhagyja az EPP európai parlamenti képviselőcsoportját. A kutatóközpont felidézte igazgatójának, Szánthó Miklósnak két korábbi gondolatát az Európai Néppárt hozzáállásával és a várható következményekkel kapcsolatban.

Az egyik a Magyar Nemzetben jelent meg, a Vár állott, most kőhalom című cikkben, és úgy szólt: „A keresztyéniesen humanista egykori önmagával is egyre gyengébb kapcsolódással bíró Európai Néppárt valóban nem az, ami volt, és pláne nem az, aminek kellene lennie.”

A másikat a Mandiner közölte, amelyben Szánthó Miklós úgy fogalmazott: „A Fidesz esetleges távozása az Európai Néppárt számára valóban a vég, a Fidesznek pedig valami sikeres új kezdete lehet.”

Az Alapjogokért Központ posztja szerint Szánthó Miklós tavaly év eleji írásaiban az Európai Néppárt eszmei talajvesztettségét mutatta be. Akkor még csak egy „esetleges” kilépésről írt. Egy évvel később, azaz ma a Fidesz kilép a néppárt frakciójából – emlékeztet a kutatóközpont.

[embed]https://www.facebook.com/594088897289853/posts/4125302327501808/[/embed]

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.