Állami támogatással épült új óvoda Budajenőn

A közösség összefogásának erejéről beszélt a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára csütörtökön Budajenőn, az állami támogatással felépült új óvoda átadásán.

Forrás: MTI2020. 09. 03. 13:20
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A több mint négyszázmillió forintos állami támogatással, 662 millió forintból létrejött intézmény avatóünnepségén Soltész Miklós kiemelte, hogy Budajenő történetében, a templomépítést leszámítva nem volt még ekkora építési beruházás.

Hozzátette, mindehhez jó gazdálkodásával, komoly önrésszel járult hozzá a település is.

„Gyermekeinknek hiába adunk szép épületet, hiába nyújtjuk nekik a legjobbat”, ha mindemellett nincs ott az érték, a közösség összefogása, akkor mindez mit sem ér – hangoztatta az államtitkár.

Soltész Miklós beszélt arról, hogy kétféle gazdálkodással próbálták meg az önkormányzatok teljesíteni az emberek elvárásait: vagy hitelekből próbálták meg finanszírozni a szükséges fejlesztéseket, vagy spóroltak és pályáztak, vállalva, hogy a fejlesztések később valósulnak meg.

A kormány átvállalta az eladósodott települések adósságait és támogatta az adósságot nem vagy csak kismértékben felhalmozó települések fejlesztési terveit, ez történt Budajenőn is – mondta az államtitkár a hat csoport befogadására alkalmas, német nemzetiségi nyelvi oktatást is végző óvodát avatásán.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.