Állatvédelmi társadalmi párbeszéd indult

Állatvédelmi társadalmi párbeszéd indult, online kérdőív formájában várják az emberek véleményét. Az Agrárminiszérum és a kormány célja, hogy minden rendelkezésre álló eszközzel elősegítse az állatok jólétének javítását és a felelős állattartás térnyerését.

2021. 02. 07. 12:55
null
Fotó: Pelsoczy Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Társadalmi párbeszédet indított az Agrárminisztérium állatvédelmi témában, melynek célja, hogy biztosítsák a kölcsönös információcserét, a szorosabb együttműködést az ágazatot érintő jogszabályok előkészítésében, valamint az átfogó programok és stratégiai dokumentumok megalkotásában.

Nagy István tárcavezető a NOÉ Állatotthonban tartott sajtótájékoztatón közölte: a kormány és az Agrárminisztérium törekszik arra, hogy minden rendelkezésre álló eszközzel elősegítse az állatok jólétének javítását és a felelős állattartás térnyerését. Az állatvédlemi online felmérés március 7-ig tart, így vasárnaptól egy hónapon keresztül várják a véleményeket az Állatvédelem.kormány.hu oldalon.

 

Nagy István miniszter, Ovádi Péter miniszteri biztos és Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott Fotók: Pelsőczy Csaba

Ovádi Péter, a Nemzeti állatvédelmi program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztos a sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a felmérés tizenhárom kérdést tartalmaz, és két fő gondolati kör mentén épül fel: az első az állatvédelemhez kapcsolódó jogszabályi környezet, a második pedig a felelős állattartás helyzete. A jogszabályi környezet felülvizsgálatával kapcsolatban várják a véleményeket a nem megfelelő állattartással szembeni fellépésről, az állatkínzás büntetéséről, a tiltott állatviadal szabályainak szigorításáról, a pirotechnikai eszközök használatáról és a cirkuszi vadállatok helyzetéről is.

Ovádi Péter a lapunknak adott korábbi interjúban arról beszélt, hogy felül kell vizsgálni az ebrendészeti telepeket, központi szerephez kell juttatni az állatvédő szervezeteket, és fel kell számolni az illegális szaporítókat. Elárulta azt is: azért fog küzdeni, hogy a bíróságokon precedensértékű ítéletek szülessenek, amelyek az állatkínzókat valóban elrettentik a bűncselekmények elkövetésétől.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.