Álnevet használt a zaklató, de leleplezték

Tolakodóvá vált, majd fenyegetett is egy nőt az a férfi, aki gimnáziumi barátja arcképe mögé bújt.

Forrás: ugyeszseg.hu2020. 07. 22. 11:35
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem csak a zaklatott nő, gyerekkori barátja is feljelentést tett a csaló ellen, akinek fényképét, nevét ellopta egy 26 pécsi férfi. A Kaposvári Járási Ügyészség július 21-én fejezte be a hamis vád, személyes adatokkal való visszaélés és zaklatás miatt indított eljárás nyomozati szakaszát. A lopott személyazonossággal bűncselekményeket elkövető szélhámos ősszel állhat bíróság elé.

A fiatal férfi az egyik internetes társkereső oldalon volt gimnáziumi osztálytársa közösségi oldalról ellopott fényképét felhasználva álnéven hozott létre egy profilt idén tavasszal. A profil bemutatkozó részén a koronavírus-fertőzés miatt elrendelt veszélyhelyzeti korlátozásokra hivatkozva indokolta meg, miért az interneten ismerkedik. Az álarc mögé bújva először csak levelezni kezdett egy nála két évvel fiatalabb kaposvári nővel, az ismerkedés folyamán telefonszámot, elektronikus levelezési címet is cseréltek. A kapcsolat eleinte a nőnek is tetszett, ám a férfi levelei egyre durvább stílusúak lettek. Illetlen, intim, a nő személyiségét és magát a nőiességet is sértő üzeneteire és kérdéseire már nem is válaszolt, s hogy egyértelművé tegye a kialakulóban levő kapcsolat megszakítását, törölte magát arról a felületről, ahol megismerkedett a férfival.

A férfi ebbe nem nyugodott bele, ezért zaklatni kezdte a lányt. Előbb kéretlen hívásokat intézett hozzá, hiába tiltotta le a számát a nő, másik telefonszámról is hívogatta. Később már meg is fenyegette, azt mondta, kideríti, hol lakik, s elégtételt vesz rajta, amiért ilyen csúnyán kikosarazta.

A sértettben komoly félelem alakult ki, ezért a rendőrséghez fordult. A nyomozók azt már az első körben kiderítették, hogy a társkereső oldalon rögzített adatok hamisak, ezért arcazonosító rendszer segítségével a fénykép alapján próbálták meg megtalálni a zaklatót. Meg is találták a fényképen szereplő férfit, ki is hallgatták, ekkor derült ki, hogy valaki engedély nélkül használta fel arcképét. Sikerült kideríteni, ismerősei közül ki és mikor töltötte le ezt a fotót a férfi egyik személyes közösségi oldaláról.

A 26 éves pécsi férfit elfogták, lefoglalt számítástechnikai eszközein ott voltak a bizonyítékok arra, hogy ő élt vissza más adataival, ő volt a zaklató. Az ügyészség közleménye szerint a vádlottal szemben büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásban végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tettek indítványt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.