Álruhában számol le egymással az ellenzék

Az Újpesti Patrióták Egyesület Hor­váth Imre volt szocialista politikus nevén van, aki ezen szervezet logója alatt elképzelhető, hogy indulni fog októberben az önkormányzati választáson.

2019. 06. 29. 7:48
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Ha én valakivel együttműködöm, akkor azt nyíltan teszem, és nem bújok álruhába, felvállalom, hogy ki vagyok. Horváth Imrével legutóbb tavaly nyáron beszélgettem az újpesti Bajnok teraszon, az egyik vb-meccs után, Urbán Flórival hármasban. Ahogy előbbiről, utóbbiról sem tudom, milyen tervei vannak idén ősszel az önkormányzati választásokon” – reagált Facebook-oldalán Wintermantel Zsolt, Újpest polgármestere azokra a hamis hírekre, mely szerint ő és a Fidesz áll amögött, hogy a IV. kerületben az Újpestiek Közössége Egyesület (UPK) mögé felsorakozó ellenzéki összefogás kapott egy hasonló nevű, baloldali politikus vezette kihívót.

Az újpesti ellenzéki pártok elnökeinek részvételével és Déri Tibor, a Momentum újpesti elnökének vezetésével tavaly decemberben jött létre a már említett UPK. Május közepén jegyezték be a hasonló rövidítésű, mindössze ékezetben eltérő ÚPK-t (Újpesti Patrióták Egyesület), amely Hor­váth Imre volt szocialista politikus nevén van, aki ezen szervezet logója alatt elképzelhető, hogy indulni fog októberben az önkormányzati választáson.

Az Origó birtokába jutott levél szerint Horváthnak az MSZP Demokratikus Koalícióval megkötött elvtelen és kedvezőtlen alkuja miatt nem volt lehetősége indulnia szocialista jelöltként a 2018-as országgyűlési választáson, helyette a DK-s Varju László kapott lehetőséget. Emiatt úgy döntött, függetlenként indul, hogy – szerinte – ne maradjanak hiteles baloldali jelölt nélkül Újpest és Angyalföld szavazói. A volt országgyűlési képviselő a lap által idézett levélben arról is beszámolt, hogy miután egyértelműsítette, hogy nem lép vissza, burkolt fenyegetéseket kapott, majd állítólag pénzt is ígértek neki – költségtérítésnek nevezve – az összefogás részéről, amit ő visszautasított.

Az elmúlt egy-másfél év tükrében az ellenzéki egység megteremtéséhez szükséges háttéralkuk egyik legnagyobb vesztesének tűnik az MSZP. Az összefogás jelszava mögé bújva számos városban és fővárosi kerületben estek el a választásokon való indulástól szocia­lista politikusok, legutóbb Csepelen cserélték polgármesterjelöltjüket, Takács Mónikát a Párbeszéd politikusára, Erdősi Évára.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.