Álszenteskedésnek tűnik Gyurcsányék aggodalma

Az Országgyűlés Hivatalához semmilyen kérés, megkeresés nem érkezett bármilyen vizsgálat lefolytatására, ami a Karácsony Gergelyről készült hangfelvételt érintené.

Bákonyi Ádám
2019. 10. 05. 7:14
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Az Országgyűlés Hivatalához semmilyen kérés, megkeresés nem érkezett bármilyen vizsgálat lefolytatására, ami a Karácsony Gergelyről készült hangfelvételt érintené. De bejelentés sem érkezett arról, hogy a felvétel hol, mikor, milyen körülmények között készülhetett – közölte megkeresésünkre az Országgyűlés Hivatalának sajtóosztálya, ahová Vadai Ágnes nyilatkozata miatt fordultunk.

A DK országgyűlési képviselője az ATV-ben ugyanis azt hangoztatta, hogy szerinte az Országgyűlés Hivatalának minimum azt a termet ellenőriznie kellene, ahol a Párbeszéd elnökségi ülései zajlanak. Mint mondta, a házelnöknek joga van arra, hogy képviselőket is kivezettessen a teremből, ezért nem látja indokát, hogy ebben az ügyben ne rendelhetett volna el vizsgálatot.

Ismert: múlt hét csütörtökön az ellenzéki média tett közzé egy felvételt, amelyen a baloldal közös főpolgármester-jelöltje, Karácsony Gergely egyebek mellett arról beszélt, hogy a zuglói MSZP-sek szét akarják lopni a kerületet, a párt helyi elnöke, ország­gyűlési képviselője, Tóth Csaba pedig többször is megfenyegette őt és a családját. „Ha én visszamegyek Zuglóba, akkor engem elásnak” – jelentette ki.

Karácsony ezután napokig azt állította, hogy nem emlékszik, hol és milyen körülmények között mondta az ominózus mondatokat, majd végül pártja, a Párbeszéd közölte, hogy a felvétel saját elnökségi ülésein készült.

A párt feljelentést tett az ügyben, azt hangoztatva, hogy szerintük a Fidesz áll a kiszivárogtatás mögött. Ugyancsak feljelentést tett a közérdekű bejelentéseiről ismert Tényi István is, miután Várnai László ex-LMP-s politikus, jelenleg független zuglói önkormányzati képviselő egy nyilvános Facebook-posztban arról írt: Tóth Csaba és emberei korábban nemcsak Karácsonyt és családját, hanem őt és másokat is megfenyegettek. „Az elásnak Zuglóban kifejezés sem valami költői metafora” – írta. Tényi István feljelentése alapján Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség kényszerítés bűntette miatt elrendelte a nyomozást.

Egyébként Vadai Ágnes aggodalmaskodása már csak azért is érdekes, mert számos politikai elemző szerint éppen a DK érdeke az MSZP további gyengülése, amihez kapóra jöttek Karácsony ominózus szavai.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.