„Amíg nemzeti kormány van, a nyugdíj nem veszíthet vásárlóértékéből”

A baloldal megrövidítette a gyes összegét, az egekbe emelte a rezsiárakat, és elvette a 13. havi nyugdíjat – sorolta Zsigó Róbert államtitkár.

Magyar Nemzet
2021. 05. 03. 12:59
ZSIG Rbert
Zsigó Róbert, államtitkár Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Megnéztem, nem volt olyan hónap, ahol hét százalék alatt lett volna az élelmiszerek inflációs rátája – kezdte napirend előtti felszólalását Korózs Lajos (MSZP), aki azt állította: „2020-ra több mint tízszeresére nőtt a legalacsonyabb jövedelmi tizedben élő nyugdíjasok száma.” – A nyugdíjasok közel kétharmada nem kapja meg az átlagot sem, pedig mindenkinek ugyanannyiba kerül a tej, a kenyér vagy a lecsókolbász – hangoztatta a szocialista politikus, aki az évszázad átverésének nevezte a kormány inflációkövető nyugdíjemelését. – Lehetővé tették a milliós nyugdíj meglétét Magyarországon. Ez igazságtalan! – mondta Korózs Lajos, majd úgy fogalmazott: „vissza kell térni a nyugdíjak svájci indexálásához.”

– Képviselő úr, az elmúlt hónapokban arról lett híres – vagy mondjuk úgy, hírhedt –, hogy ön folyamatosan kamuzik. Hol videókban, hol statisztikákban, folyamatosan tévesztik meg az embereket. És úgy látom, ezt nem tudja kinőni

– reagált napirend előtti felszólalásában Zsigó Róbert államtitkár. Elmondta, járványidőszakban a baloldal oltásellenességet folytat, az elmúlt egy évben támadta a védekezést, és annak résztvevőit, képviselőik egy része pedig lebeszélt embereket arról, hogy beoltassák magukat. – Képviselő úr, nemcsak erről híres-hírhedt, hanem arról is, hogy ön szóban mindig mindent megígért, de a tetteiben megnehezítette a családok és az idősek életét – közölte az államtitkár, rámutatva arra, hogy Korózs Lajosnak 2010 előtt szociális államtitkárként beleszólhatott a nyugdíjasok ellátásának alakításába.

– Megrövidítették a gyes összegét, megszüntették az akkori otthonteremtési támogatást, az egekbe emelték a rezsiárakat, nagyon nehéz helyzetbe hozva a nyugdíjasokat, és elvették a 13. havi nyugdíjat. Ehhez képest ön feláll, és eljátssza, hogy mennyire aggódik a nyugdíjasokért, a jóérzésű emberek pedig elképednek azon, hogy hogyan képzeli ezt

– jelentette ki Zsigó Róbert. Arról is beszélt, hogy a kormány a járvány alatt sem hagyta magára az embereket, a családokat, az időseket: a gazdasági akciótervvel elindult a baloldal által elvett 13. havi nyugdíj lépcsőzetes visszaépítése, az első évben mintegy 78 milliárd forintos költségvetési fedezetből.

– Amíg nemzeti kormány van, a nyugdíj nem veszíthet vásárlóértékéből, amely 2010 óta tíz százalékkal emelkedett, ellentétben az önök kormányzása alatt, amikor négy százalékkal csökkent.

Megszorításokkal keserítették az idősek életét, mi pedig minden lehetséges eszközzel segítjük, megbecsüljük a nyugdíjasokat – zárta felszólalását az államtitkár.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.