Amikor Burkina Faso is lehagyott bennünket

Az Európai Parlament azért ítéli el Magyarországot, mert ezzel próbálják palástolni, hogy az EU az elmúlt 10 évben egyetlen válságot sem tudott megoldani. Az igazság órájában, az Alapjogokért Központ és a Karc FM közös műsorában Törcsi Péter, az Alapjogokért Központ kutatási igazgatója, Kovács István, a Központ stratégiai igazgatója és Czirják Imre szerkesztő-műsorvezető arról is beszélgetett, hogy egy Soros-szervezet szerint Magyarországon ismét megszűnt a jogállamiság, valamint, hogy Demszky Gábor tanácsadója szerint a fideszes szavazók beszűkült világképpel rendelkeznek.

Forrás: Karc FM.2020. 04. 22. 19:31
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Európai Parlamentben a liberális-kommunista-zöld koalíció és sajnos a néppártiak egy része is a vízgereblyézés hóbortjának él – hangzott el a műsorban. Futószalagon gyártanak olyan politikai plamfetteket, melyek elítélik azokat az országokat, melyek világnézetükbe nem férnek bele. Bár a magyar koronavírus elleni törvény időkorlát nélküliségére hivatkoznak, Magyarországot és Lengyelországot azért támadják, mert a keresztény szabadság talaján állnak. Egyértelműen egy politikai akcióról van szó, mivel nehezen képzelhető el az, hogy azok az EP-képviselők, akik elítélik Magyarországot, közülük akár csak egy is valójában képben lenne a magyar viszonyokkal. 2010 óta menetrendszerűen születnek az ilyen állásfoglalások az EP részéről, mivel Brüsszelben valós cselekvésre nem képesek.

Kovács István szerint van, aki valóban elolvasta a magyar jogi szabályozás változását az az Európai Bizottság alelnöke, Vera Jurova – aki bár nem nevezhető a kormány barátjának – azt nyilatkozta, hogy a magyar szabályozás megfelel az uniós elveknek. Tehát elmondható az, hogy az Európai Parlamentnek valójában a Bizottsággal van vitája. Az Alapjogokért stratégai igazgatója szerint az Európai Uniónak az elmúlt 10 évben egyetlen válságot sem sikerült megfelelően kezelnie, ez a koronavírus járvánnyal kapcsolatban sincs másként. Az Európai Járványügyi Hivatal ugyanis még akkor is alacsony kockázatúnak minősítette a járványt, amikor Európában a vírus már halálos áldozatokat szedett. Az Uniónak nem a magyar és a lengyel jogállamiság miatt kellett volna aggódnia, hanem az olasz és a spanyol kormányok figyelmét kellett volna felhívniuk arra, hogy jóval hamarabb vezessenek be erőteljesebb a vírus terjedését gátló intézkedéseket. Mivel azonban a válságot ismét félrekezelték, ezért találtak egy újabb mondvacsinált ügyet, amelyben bár kompetenciájuk nincs – mivel a magyar alkotmányt az Unió sem írhatja felül –, mégis a cselekvés látszatát lehet kelteni. A balliberális média pedig szereti az ilyen demokrácia-jogállamiság ügyeket, ezért viszik ezt a témát folyamatosan.

Körbejárta a liberális sajtót, hogy a World Justice Project nevű NGO jelentése is elítélte a magyar jogállamiságot. Szerintük Magyarországot már olyan országok is megelőzik a jogállamiságot tekintve, mint Botswana, Ruanda, vagy Mongólia. Bár a jelentés 2020-ban jött ki, egy 2017-es közvéleménykutatásra hivatkozik, mely kizárólag három magyar városban készült, Budapesten, Szegeden és Debrecenben, tehát nem reprezentatív. Ezen felül pedig szakértőket kérdeztek meg a jogállami viszonyokról, vagyis több Soros-szervezet munkatársát. Összefoglalva tehát azt lehet mondani, hogy a Soros György által támogatott World Justice Project kutatói megkérdezték a Soros György által finanszírozott szervezetek aktivistáit, majd lepontozták Magyarországot. Ezzel a szakmailag „megalapozott” módszertannal állították megint pellengérre Magyarországot – mondta Kovács István.

Az Alapjogokért kutatási igazgatója a műsorban arról is beszélt, hogy az amerikai demokraták rendkívül hatékony kommunikációt fejlesztettek ki azzal, hogy rájöttek, nem politikailag kell támadni a konzervatív ellenfeleket, hanem létre kell hozni szakmainak és függetlennek tűnő civil szervezeteket, hogy oda szervezzék ki ezt a munkát, ezzel hitelesebbnek mutatva a kritikákat. Törcsi Péter szerint, ha ma MSZP-SZDSZ-kormány lenne hatalmon, akkor biztosan nem ilyen minősítéseket kapna a magyar demokrácia. A Riporterek Határok Nélkül legújabb jelentése szerint, Magyarország Burkina Faso után kullog a sajtószabadság tekintetében, holott a jelentés is elismeri, hogy Magyarországon egyetlen újságírót sem gyilkoltak meg, vagy börtönöztek be véleménye miatt, ezzel ellentétben Szlovákiában történt ilyesmi, mégis 60 hellyel előbb szerepel listájukon. Ennyire lehet ezeket a jelentéseket komolyan venni – fogalmazott az Alapjogokért munkatársa.

A Bolond lyukból című rovatban arról beszélgettek a szakértők, hogy a kanadai katonák csak gendersemleges névmással hivatkozhatnak majd ezentúl egymásra. Törcsi Péter szerint, ha valahol a konzervatív, hierarchikus működésnek meg kell valósulnia, akkor az a hadsereg. Éppen ezért teljesen érthetetlen, hogy ezt az őrületet miért éppen egy ország védelmi erejénél vezetik be. Miközben egyébként a világon fegyverkezési verseny zajlik. Kovács István szerint a gender-paradigma az élet minden területére rá akar telepedni, a végső fázis az, amikor mindez megtörténik egy országban az egyházzal és a hadsereggel.

Az elemzők kitértek Bruck Gábor, Demszky Gábor korábbi tanácsadójának a Népszavában megjelent cikkére is, melyben a kommunikációs szakértő ostobának, tanulatlannak és a világtól elzártnak minősítette a Fidesz szavazóit. Törcsi Péter szerint az SZDSZ pontosan ennek a lenéző mentalitásnak köszönheti azt, hogy társadalmi támogatottsága a nullára csökkent. Sajnos azonban az SZDSZ nem szűnt meg, csak átalakult, ma DK-nak, Párbeszédnek és Momentumnak hívják – mondta az Alapjogokért Központ kutatási igazgatója. Kovács István szerint Bruck problémája, hogy az általa kárhoztatott emberek templomba és kocsmába járnak, a családjuk és kis közösségük számukra a legfontosabb, szemben Bruckkal, akinek a brüsszeli elit világképe és világpolgár koncepciója élvez elsőbbséget.

A természetes ugyanis az, hogy a lokalitás fontosabb, mint a globalitás.

Az igazság órája minden héten kedden délután három és négy között a Karc FM-en. Ismétlés szerdánként hajnalban három és négy között.

A legutóbbi adás ide kattintva érhető el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.