Antifa-mozgalmi miliőben dobálózott Fekete-Győr András

Nemcsak a washingtoni Capitoliumnál történtekben lehet felfedezni a szélsőbaloldali erők tevékenységét, a Momentum elnöke is vörös zászlók közt provokálta a Parlamentet védő rendőröket.

Vizvári Soma
2021. 01. 11. 13:30
FEKETE-GYR Andrs
Budapest, 2018. prilis 9. Fekete-Gyr Andrs, a Momentum elnke (a pulpitusnl) beszdet mond a prt vlasztsi eredmnyvr rendezvnyn a budapesti Vroshza parkban 2018. prilis 8-n. MTI Fot: Mnus Mrton Fotó: MTI/Mónus Márton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fekete-Győr András két évvel ezelőtt egy, az interneten elérhető videó tanúsága szerint olyan, vörös színű lobogóktól körülvéve hajított füstbombát a rendőrökre, amelyeken fellelhető volt az erőszakos Antifa-mozgalom egyik szimbólumára hajazó jelkép. Ezt a részletet azért fontos megemlíteni, mert a legutóbbi hírek szerint

a washingtoni Capitolium erőszakos ostrománál is jelen volt az Antifa és a BLM (Black Lives Matter – Számítanak a fekete életek) egyik provokátora.

A HírTV arról számolt be, hogy a szélsőbaloldali aktivistát, John Sullivant már nyáron őrizetbe vették egy júliusi, szélsőségesek által szervezett zavargás után, ahol egy ember életét vesztette. A 25 éves férfi most újabb vádakkal néz szembe a szerdai események után. Sullivan a közösségi médián keresztül egyértelműen kiáll a BLM és az Antifa mellett, ezenkívül rendszeresen Trump-ellenes szlogeneket hangoztat.

Egy két évvel ezelőtti beszámolóból kiderül, hogy amikor a még csak alakulgató szivárványkoalíció igyekezett forradalmat kirobbantani A munka törvénykönyvének módosítása ürügyén (amelyet a baloldali botránypolitikusok csak „rabszolgatörvényként” emlegettek), az utcára vitt tömegben a tüntetők között a szélsőbaloldali Antifa-mozgalom tagjai, magukat anarchistának kikiáltó demonstrálók, vörös csillagos pulóvert viselő kommunisták is voltak. Ráadásul az is kiderült, hogy a demonstrálók között számos külföldi személy is jelen volt.

Miközben az egyesült Orbán-fóbiás népfront azt próbálja beadni a közvéleménynek, hogy a miniszterelnöktől és támogatóitól kell a Capitoliumnál történtekhez hasonlóra számítani, mélyen hallgatnak a Kossuth Lajos téren két évvel ezelőtt történtekről. Ahogy azt lapunk korábban felidézte:

a magyar baloldal megpróbált betörni az Országgyűlés épületébe, Fekete-Győr András pedig füstbombát dobott a Parlamentet jogszerűen és szakszerűen védő rendőrökre.

A Momentum elnöke tettét akkor élő adásban, büszkén vállalta, ma viszont már letagadja az ellene folyó eljárásban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.