Anyák gyerekszemmel

2020. 05. 02. 12:20
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Idén, az Anyák napjára készülve a Lounge Design utánajárt, hogy a gyerekek hogyan látják az anyukájukat és mindezt egy különleges filmben örökítették meg – az előzmények azonban nem voltak ilyen egyszerűek.

A Lounge már az év elején elkezdett dolgozni a 2020-as Anyák napi filmen a Miniszterelnöki Kabinetiroda megbízásából. A kreatív terv már megvalósításra készen állt, amikor a járványhelyzet megváltoztatott mindent. A kreatív csapat és a produkciós stáb, a helyzethez alkalmazkodva, két korábbi koncepciót ötvözve egy új ötlettel állt elő, ami lehetővé tette, hogy a szereplők és a stáb veszélyeztetése nélkül születhessen meg a film.

A készítők számos családot felkértek a szereplésre, és mindössze annyi instrukciót adtak, hogy a kisgyerek mesélje el, milyennek látja az édesanyját, illetve készítsen róla egy kedves rajzot. Ezek után a családok teljesen szabad kezet kaptak, az apukák operatőrök lettek, a gyerekek pedig tündököltek – a jelenetek leforgatásához senkinek sem kellett elhagynia az otthonát.

Az eredmény: közel 8 órányi nyersanyag és számtalan kedves gondolat a gyerekektől. A beérkezett rajzokat a produkciós szakemberek animációkká formálták, így keltve életre a gyermeki fantáziát.

„Szerencsések vagyunk, hogy a gyártás során ilyen nagyszerű gyerekekkel és családokkal dolgozhattunk együtt. Külön ki kell emelnünk a produkciós csapatot, akik gyors helyzetfelismerése és rugalmassága tette lehetővé, hogy ebben a helyzetben is boldog anyák napját kívánhassunk.” – mondta Szécsényi Ádám, a film készítéséért felelős kreatív csapat vezetője.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.