Sok sikert kívánt Európának Orbán Viktor + videó

– Soha nem volt nagyobb szükség az európai országok közti együttműködésre, mint most – fogalmazott Orbán Viktor miniszterelnök abban a videóüzenetben, amelyben az Európai Unió állam- és kormányfői közösen kívánnak boldog Európa-napot a tagállamok polgárainak.

Forrás: Facebook2020. 05. 09. 12:58
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közös videóüzenetben kívánnak boldog Európa-napot az Európai Unió állam- és kormányfői. Az EU alapkövének tekintett Schuman-nyilatkozat aláírásának 70. évfordulója alkalmából készült felvételt Charles Michel, az Európai Tanács elnöke tette közzé a Twitter-mikroblogon. A videóban az unió mind a 27 tagállamának vezetője kifejezi jókívánságát az európai polgárok felé, de megszólal az EU három csúcsintézménye, a bizottság, a tanács és a parlament elnöke is.

Orbán Viktor a Karmelita kolostor erkélyéről kapcsolódott be a koronavírus-járvány miatt lezárt Európai Unió jelenlegi helyzetét jól szimbolizáló videofelvételbe. – Mikor, ha nem most? – teszi fel a kérdést a miniszterelnök egy mobiltelefon szelfikamerájába beszélve, majd pedig hozzáteszi: Soha nem volt nagyobb szükség az európai országok közti együttműködésre, mint most. – Sok sikert, Európa! – zárta az üzenetét a kormányfő.

Orbán Viktor Facebook- és Instagram-oldalán is megjelent egy werkfotó a felvétel elkészülésének körülményeiről.

Boldog Európa napot! Így készült – írta a képhez.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.