ÁSZ: Ne használja a DK kampánycéljaira a folyamatban lévő számvevőszéki ellenőrzést!

Az Állami Számvevőszék független a pártpolitikától és nem vesz részt a pártpolitikai kampányküzdelmekben – hangsúlyozták.

2019. 09. 29. 22:05
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) felszólítja a Demokratikus Koalíciót (DK), hogy ne használja kampánycéljaira a folyamatban lévő számvevőszéki ellenőrzést.

Az ellenzéki párt szóvivője, Barkóczi Balázs vasárnapi sajtótájékoztatóján azt mondta, a DK felszólítja a számvevőszéket, hogy a büntetéssel fenyegetés helyett járjon el jóhiszeműen a párt beszámolójának vizsgálatánál, tekintettel a tavaly novemberi irodatűzre. Kifejtette: az előző évi irodatűzben olyan könyvelési adatok, pénzügyi beszámolók és számlák semmisültek meg, amelyek nagy részét legnagyobb igyekezetük ellenére sem tudták pótolni. Az ÁSZ ugyanakkor nem volt tekintettel erre a vis maior helyzetre, hanem elmarasztalta a pártot és büntetésre készül.

A számvevőszék az MTI-hez eljuttatott közleményében a DK sajtótájékoztatójára reagálva azt írta: az Állami Számvevőszék továbbra sem vesz részt a Demokratikus Koalíció választási kampányában, a számvevőszék a vonatkozó törvényi előírások alapján végzi hét párt – köztük a Demokratikus Koalíció – 2017-2018. évekre vonatkozó ellenőrzését. Hozzátették: az ÁSZ a jogállami normáknak megfelelően minden pártot azonos törvényi előírások és egységes eljárási szabályok szerint ellenőriz, és a közpénzekkel elszámolásra vonatkozó törvényeket a DK-nak is be kell tartania.

Az Állami Számvevőszék független a pártpolitikától és nem vesz részt a pártpolitikai kampányküzdelmekben – hangsúlyozták.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.