Átadták a kollégiummá alakított MÁV-szállót Tatabányán

Átadták az egykori MÁV-szállóból kialakított, százágyas középiskolai kollégiumot kedden Tatabánya központjában.

Forrás: MTI2019. 09. 10. 17:01
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Schmidt Csaba (Fidesz-KDNP) polgármester az eseményen elmondta, a kormány a Modern városok program keretében 800 millió forint támogatást biztosított a beruházáshoz, amelyhez az önkormányzat 168 millió forintos önrésszel járult hozzá.

Az 1970-es évek elején emelt, szocreál stílusú épület évek óta üresen állt, majd a város a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-től kapta meg az ingatlant. Az új diákszállás fiatalos külsőt kapott, az ablakokat a szivárvány színeire festett sávok keretezik.

A földszinten mozgáskorlátozott hallgatóknak készültek egyágyas szobák, továbbá itt kapott helyet az orvosi rendelő, a közösségi terek, valamint az irodák. Az emeleteken két- és háromágyas szobákat alakítottak ki vizesblokkokkal, szintenként tanulószobákkal, felügyelői helyiségekkel. Az épületet teljesen akadálymentessé tették, liftet építettek be.

Tatabányán több ezer diák tanul középfokú intézményben, egyharmaduk vidéki. Az előzetes felmérések szerint a vidékről érkező hallgatók körülbelül 6-8 százalékának van szüksége kollégiumi elhelyezésre, így a száz férőhely elegendő lesz a városon kívüli tanulók lakhatásának biztosítására.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.