Átadták a Szent Bernadett családi apartmanházat Siófokon

Átadták szerdán a ciszterci rend Szent Bernadett családi apartmanházát Siófokon, amely a kormány 615 millió forintos támogatásával épült meg.

Forrás: MTI2020. 07. 01. 21:45
SOLTSZ Mikls; SOUBIROUS SZENT BERNADETT; RTVRI Bence; WITZMANN Mihly; BRCZI Lszl
Siófok, 2020. július 1. Rétvári Bence, az Emberi Erõforrások Minisztériuma parlamenti államtitkára, Witzmann Mihály, a térség fideszes országgyûlési képviselõje, Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelõs államtitkára, Bérczi László Bernát, a Zirci Ciszterci Apátság apátja és Drabos Erik, Familiare Társadalomszervezõ Központ igazgatója (b-j) átvágja a nemzetiszínû szalagot, mögöttük Fr. Bernard Marton fogadalmas szerzetes a ciszterci rend Szent Bernadett családi apartmanházainak átadásán Siófokon 2020. július 1-én. A 11 apartman és a közösségi terek a kormány 615 millió forintos támogatásával épültek meg. A létesítmény elsõsorban nagyobb családok számára nyújt kikapcsolódási, üdülési lehetõséget. MTI/Vasvári Tamás Fotó: Vasvári Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az átadáson Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára azt mondta: a családok védőszentjéről elnevezett apartmanház egyik missziója, hogy családi közösségeket lásson vendégül. Azok a családok, amelyek közösen élik egyházi életüket, szabadidejüket is egy ilyen célra létrejött központban tölthetik el, ezáltal erősítik egymásban a család iránti elkötelezettséget – tette hozzá.

Az államtitkár kiemelte, hogy a ciszterci rend a klerikális szerepe mellett a világi életben, a gazdaságban is jelentős teljesítményt ért el az elmúlt évszázadokban.

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára hangsúlyozta, hogy az egyháznak mindig fontos volt a család, a kormány támogatási rendszere is a családok tiszteletéből fakad. II. János Pál pápát idézve azt mondta, hogy „a szuverén nemzet mindig erős, hivatásuk és történelmi küldetésük tudatában lévő családokból áll”.

Az államtitkár kijelentette: az elmúlt tíz év eredménye, hogy a teljes termékenységi arányszám a 2010-es 1,25-ről 1,49-re emelkedett. A házasságkötések száma 2010 óta 80 százalékkal nőtt, a válások száma 27, az abortuszok száma 36 százalékkal csökkent. – Ez utóbbi 77 ezer magzat életét jelenti – jegyezte meg.

Witzmann Mihály, Siófok fideszes országgyűlési képviselője többek között arról beszélt, hogy az apartmanház a város idegenforgalmára is jó hatással lesz.

Az épületegyüttest Bérczi László Bernát, a Zirci Ciszterci Apátság apátja áldotta meg. Az ötvenfős létesítményben, amelyet a ciszterci rend 2011-ben létrehozott szervezete, a Familiare Társadalomszervező Központ üzemeltet, 11 apartmant és több közösségi teret alakítottak ki. A ház elsősorban nagyobb családoknak biztosít kikapcsolódási, üdülési lehetőséget.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.