Átadták az idei Pro Architectura díjakat

Építészek, irodák teljesítményét ismerték el a Pro Architectura díjak átadásán pénteken az Országházban a magyar építészeti kultúra népszerűsítése, a minőségi épített környezet létrehozása terén.

Forrás: MTI2019. 11. 15. 16:34
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarország megújulása nem képzelhető el az épített örökség megújítása nélkül. Abból a gazdasági fejlődésből, amelynek pozitív következményeit ma az ország megtapasztalhatja, kiemelkedően fontos jelentősége van az építőiparnak és az építészetnek – mondta köszöntőjében Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Pro Architectura díjban részesült a kolozsvári unitárius püspöki ház, a Szépművészeti Múzeum, a szobi Duna-Ipoly Tanuszoda, a nagykovácsi Teleki-Tisza-kastély, a hegyvidéki Melinda úti épületegyüttes, a pátyi Szent II. János Pál pápa templom, a diósgyőri stadion, a régi budai Városháza, a budavári Királyi Lovarda megvalósítását irányító építészek, tervezők, kivitelezők, valamint közéleti, oktatói munkájáért Schrammel Zoltán.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.