Átfogó kutatás készül a levegő minőségéről

Magyar Nemzet
2019. 02. 26. 13:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A háztartási szilárd hulladék égetésének környezetkárosító hatásait vizsgáló konzorcium alakult a Pannon Egyetem vezetésével, amit az tett lehetővé, hogy az egyetem sikeresen vett részt az Európai Unió környezetvédelmi bizottsága által kiírt nyílt közbeszerzési pályázaton – jelentette be hétfőn Gelencsér András rektor és Hölvényi György KDNP-s európai parlamenti képviselő. Sajtótájékoztatójukon elhangzott: a sokszor helytelen tüzeléstechnika és a nem megfelelő minőségű tüzelőanyag használata mellett a szilárd hulladék törvény által tiltott, de sok helyen meglehetősen gyakori elégetése súlyos környezeti károkat okoz.

Hölvényi György lapunk kérdésére kiemelte: a program hangsúlyos eleme a tájékoztatás, amelynek során a döntéshozók és a lakosság megismerhetik a projekt eredményeit, az illegális hulladékégetés elterjedtségét, jellemzőit és veszélyeit. A kutatási program egyúttal jó alapot ad a fűtés korszerűsítéséhez is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.