Átvenné az irányítást a Fővárosi Törvényszék felett a Soros-hálózat egyik kedvenc bírója

Megalapozottnak tűnő híresztelések szerint a ballib sajtó és a Soros-hálózathoz köthető szervezetek által felkapott Országos Bírói Tanács egyik tagja, Vadász Viktor a Fővárosi Törvényszék élére pályázik.

Forrás: Tűzfalcsoport2019. 03. 27. 16:05
null
Vadász Viktor a rendezvények egyik szervezője Fotó: Teknős Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megalapozottnak tűnő híresztelések szerint a ballib sajtó és a Soros-hálózathoz köthető szervezetek által felkapott Országos Bírói Tanács (OBT) egyik tagja, Vadász Viktor a Fővárosi Törvényszék élére pályázik. Ha igaz, a lépése lehet puszta provokáció is: ha nem nyer, épp az Európai Parlamenti (EP) választások előestéjén adódik majd lehetősége arra, hogy telesírhatja a hazai és nemzetközi sajtót, mondván itt tényleg dübörög a diktatúra; a Magyar Tudományos Akadémia (MTA), az Igazságszolgáltatási Tanácsok Európai Hálózata (ENCJ) és mindenféle NGO konferenciáján elpanaszolhatja mindenkinek, hogy az Orbán-kormány felszámolta a bíróságok függetlenségét; mindemellett OBT-s tagtársa, Vasvári Csaba mintájára még pereket is indíthat arra hivatkozva, hogy a törvényszéki elnök széke neki igen is jár.

Ha viszont nyer, az ország legnagyobb és legfontosabb bírósága egy, a Soros Györgyhöz köthető fizetési listán szereplő Helsinki Bizottsággal szoros kapcsolatban álló bíró irányítása alá kerül.A Helsinki április elején kormánykritikus pódiumbeszélgetést tart, amelynek meghívott előadói között ott van Vadász is, akiről korábban már a Tűzfalcsoport megírta, hogy 2013-tól 2014 végégi a Magyar Igazságügyi Akadémia (MIA) igazgatója volt. A MIA a bírók képzési központja, ahová az évtized közepén olyan NGO-k kaptak meghívást “érzékenyítő tréningek” tartására, mint a Háttér Társaság a Melegekért és a Patent Jogvédő Egyesület, és természetesen a Magyar Helsinki Bizottság is.

Az áprilisi Helsinki est központi témája a közigazgatási bíróságok átalakítása lesz. Erről a Soros-párti NGO-k és a ballib politikusok és lapok előszeretettel állítják, hogy a kormányhoz lojális bírókkal feltöltött szervezet lesz. Ez nyilvánvalóan hazugság, hiszen az új bíróság törzsgárdáját a jelenleg is aktív közigazgatási bírók alkotják majd.

Rávilágít ugyanakkor a sorosisták kétszínűségére is. Abban ugyanis nyilvánvalóan nem látnak kivetnivalót, ha egy hozzájuk közel álló bíró, mondjuk Vadász Viktor átveszi a Fővárosi Törvényszék irányítását. Vadász ráadásul lekötelezettje is lehet a Helsinkinek, mert egy személyiségi jogi perben a Soros-párti jogvédők egyik ügyvédje látja el a képviseletét. Ismert továbbá, hogy közeli jóbarátja, “elv- és harcostársa” Matusik Tamás, aki korábban a Helsinki magyarországi büntetőjogi reformmal kapcsolatos projektjének felkért szakértője volt. Ennyit tehát arról, ki, mely erő próbál a bíróságokon belül befolyást szerezni.

A teljes tartalom IDE kattintva érhető el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.