Átvette a betlehemi békelángot Orbán Viktor

Orbán Viktor miniszterelnök péntek délután a Karmelita kolostorban vendégül látta a Magyar Görögkatolikus Egyházmegyék vezetőit – adta hírül Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2020. 12. 18. 15:40
null
Orbán Viktor a békelánggal Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Görögkatolikus Egyház vezetőit fogadta hivatalában a miniszterelnök péntek délután. Kocsis Fülöp, a Hajdúdorogi Főegyházmegye érsek-metropolitája, görögkatolikus püspök, Orosz Atanáz, a Miskolci Egyházmegye megyéspüspöke, Szocska A. Ábel, a Nyíregyházi Egyházmegye megyéspüspöke és Seszták István főhelynök átadták a miniszterelnöknek a betlehemi békelángot hordozó lámpást, majd egy dicsőítő énekkel alapozták meg az ezt követő ádventi beszélgetés hangulatát – mondta Havasi Bertalan sajtófőnök.

Orbán Viktor és Semjén Zsolt az egyházi vezetőkkel
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A találkozón, melyen részt vett Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke is, áttekintették a Magyar Görögkatolikus Egyház és a kormányzat együttműködési lehetőségeit – tájékoztatott Havasi Bertalan, hozzátéve: a vendégek Fodor Gergely kormánybiztos, a Várkapitányság vezetőjének kíséretében megtekintették a miniszterelnök hivatalának otthont adó Karmelita kolostor épületét.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.