Az egészségre nevelő programokat díjazták 

Az egészségtudatosságot erősítő oktatási programokat díjazott április 7-én a 21 Nő az Egészségügyért Alapítvány vasárnap Budapesten.

Csekő Imre
2019. 04. 08. 11:48
null
Az elismert projektek mozgással, zenével nevelnek Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az egészségtudatosságot erősítő oktatási programokat díjazott április 7-én a 21 Nő az Egészségügyért Alapítvány vasárnap Budapesten. Az eseményen – amelynek fővédnöke Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnöke volt – kiváló pedagógusokat jutalmaztak egészségfejlesztő munkájukért és kreatív projektjeikért.

A Hungaropharma Zrt. által életre hívott alapítvány célja, hogy hatékonyan segítsék a magyar lakosság egészségtudatosságát, s munkatársaik arra törekednek, hogy pozitív példák segítségével az iskolákon és a gyógyszertárakon keresztül megszólítsák az állampolgárokat. Az alapítvány a Klebelsberg Központtal együttműködve ezért választott ki az ország általános és középiskoláiban zajló egészségfejlesztő programok közül 21-et, amelyek az egészséges életmódra való nevelésben elengedhetetlen gondolkodásmódot tükrözik.

Az elismert projektek mozgással, zenével nevelnek
Fotó: Havran Zoltán

Az elismert pedagógusok projektjei legtöbbször átfogó szemléletmóddal, mozgással, zenével, művészettel nevelik egészséges táplálkozásra és rendszeres testmozgásra a gyerekeket. Az eseményen bemutatták azt a díjazott pedagógiai modellekből készült kiadványt, amelyet az ország összes iskolájába eljuttatnak majd a szervezők.

– Teljesen máshogy élnek a mai gyerekek, mint régebben, rengeteg időt töltenek a számítógép előtt ülve. A régebbi korosztályokra jellemző volt a spontán mozgáslehetőségek kihasználása, ez mára visszaszorult. Sokszor ki sem alakul a tudatos táplálkozás, a rendszeres mozgás igénye – sorolta lapunknak a fő nehézségeket Szökő Éva, az alapítvány elnöke annak kapcsán, hogy egy 2016-os felmérés szerint a 10–18 éves tanulók mintegy negyede túlsúlyos vagy elhízott hazánkban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.