Az ellenzék a járvány alatt is a következő kampánnyal foglalkozik

Dömötör Csaba szerint a baloldal felszámolta saját elveit, amikor összeállt a korábban általa lenácizott Jobbikkal.

Magyar Nemzet
2020. 12. 01. 9:54
DÖMÖTÖR Csaba
Budapest, 2020. november 2. Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára napirend előtti felszólalásra válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. november 2-án. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– 2020 a fordulat éve, a Fidesz-rezsim végének kezdete – kezdte napirend előtti felszólalását Tordai Bence a parlamentben. A Párbeszéd képviselője arról beszélt, hogy szerinte a világgazdaság és a világpolitikai helyzet változása és az ellenzéki összefogás lehetővé teszik a változást. A politikus üdvözölte Donald Trump leváltását, és az uniós vétó kapcsán azt mondta: a miniszterelnök 19-re lapot húzott, de ez nem jött be, így felszámolt minden jóindulatot saját maga irányában az unióban.

Tordai Bence szerint Orbán Viktor folyamatosan vörös vonalakat lép már át, nincs visszaút, komoly retorziók lesznek az unió részéről, és ez így van rendjén.

Tordai Bence kifejtette: a gazdaságot is tönkretette a koronavírus, és kiderült, hogy amikor a kormánynak egy valódi ellenséggel, nem Soros Györggyel és a rezsidémonnal kell küzdeni, már nem hatékony. Az ellenzék pedig egyesítette erőit, és meg fogja buktatni a kabinetet – vélekedett.

Az elmúlt években sokan szurkoltak azért, hogy a kormánynak valami ne sikerüljön, de úgyis a magyar választók mondják meg, ki vezesse az országot, és három alkalommal is nagy többséggel hatalmazták fel erre a jobbközép közösséget – fejtette ki válaszában Dömötör Csaba, és hozzátette: a magyaroké lesz 2022-ben is a döntő szó. Sok mindent elmond, hogy a járvány közepén is a következő kampánnyal foglalkozik az ellenzék, ezen jár az eszük – mutatott rá a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára.

Amikor pedig győzelmi esélyekről beszél, Tordai Bence azt mutatja, nagy kamu volt, amikor diktatúrát kiáltottak. – Önök nem az akadályokat, hanem saját elveiket számolták fel, amikor összeálltak azokkal, akiket korábban lenáciztak. Ennyit az önök elveiről – mondta Dömötör Csaba,

és hangsúlyozta: a baloldal ismét megszorításokat alkalmaz az általa vezetett kerületekben. A fővárosban pedig olyan cég nyerhetett busztendert, amely a kiírás pillanatában nem is létezett, mégis megbízták őket Karácsony Gergelyék. – Már tudni lehet: az önök számára az alapjövedelem az, hogy százmilliókat biztosítanak offshore, kamu cégeknek – szögezte le Dömötör Csaba.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.