Az ellenzék belharcot folytat Szombathelyen

Magyar Nemzet
2019. 04. 13. 11:49
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb állomásához érkezett az ellenzéki csörte Szombathelyen, az LMP-s Ungár Péter és az MSZP helyi elnökeként ismert, korábban Gyurcsány Ferenc jogi képviseletét is ellátó Czeglédy Csaba közötti ellentét fokozódik. Ugyanis Ungár – aki a milliárdos költségvetési csalással megvádolt Czeglédy előzetes letartóztatása alatti másfél évben igyekezett kiépíteni sajt helyi hálózatát – létrehozta az Úgytudjuk.hu hírportált, míg Czeglédy nevéhez volt köthető a Nyugat.hu. Ezzel együtt Ungár igyekszik növelni befolyását a helyi ellenzék körében, ami korábban szintén ­Czeglédy „kiváltsága” volt.

Most azonban úgy tűnik, az LMP politikusa hibát követett el, ugyanis a 45 százalékos tulajdonában álló kiadó hírportálján napokon át úgy hirdették pártja aláírásgyűjtését, hogy semmilyen formában nem jelölték meg: mindez politikai hirdetés, ezért a Nemzeti Választási Bizottság megállapította a törvénysértést.

Ungárról nyilatkozott a Magyar Narancsban ugyancsak csütörtökön megjelent interjúban a Czeglédy által alapított és sokáig általa finanszírozott Nyugat.hu hírportál két vezetője, akik azt állították: az LMP-s politikus meg akarta venni a Nyugat.hu-t. „Amikor ez nem sikerült, úgy gondolta – jobb szó nincs rá –, hogy tönkretesz minket” – fogalmazott Roznár Gyöngyi, a portál másik vezetője pedig azt panaszolta, hogy Ungár elvitte az újságíróik egy részét.

A megyeszékhelyen lévő politikai ellentét rávilágít az úgynevezett óbaloldal és újbaloldal közti versengésre, ami a DK és az LMP között zajlik. Budapesten a két párt képtelen az együttműködésre, hiszen a DK a szocialistákkal és a Momentummal állapodott meg a polgármesterjelöltekről, kihagyva ebből az LMP-t és a Jobbikot.

Hogy Szombathelyen sikerül-e egyben tartani a baloldalt és a Jobbikot tömörítő civil szervezetet, amelynek zászlója alatt az MSZP-s Nemény András indul majd polgármesterjelöltként, egyre bizonytalanabb. Míg Czeglédy szerint a közös jelöltek állítása nem feltétlenül hoz több szavazatot, a Mandiner.hu úgy tudja, Nemény kampányának támogatásáért cserébe a 2022-es országgyűlési választásokon Szombathelyen Ungár indulhat majd egyéni jelöltként.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.