Az ellenzék képmutatását ostorozta tegnap a Fidesz

Az a Gyurcsány putyinozik, aki kormányfőként a villájába hívta, folyton barátjának nevezte és ölelgette az orosz elnököt – reagált a kormánypárt.

Magyar Nemzet
2019. 10. 31. 10:52
null
A csekély számú tiltakozó nem zavarta az orosz elnök érkezését Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több helyen is tiltakozó akciót szervezett tegnap az ellenzék Vlagyimir Putyin látogatása miatt. Az LMP a Blaha Lujza téren igyekezett felhívni a figyelmet arra, hogy szerintük a paksi bővítéssel Orbán Viktor orosz segítséggel generációkat fog eladósítani. A Párbeszéd aktivistái a Clark Ádám téren egy molinót feszítettek ki az alagút bejárata fölé.

Magyarországnak érdeke, hogy minden nagyhatalommal kiegyensúlyozott kapcsolata legyen, de Oroszországgal ez a kapcsolat inkább alárendelt – értékelt Szakács László MSZP-elnökhelyettes. Úgy fogalmazott: úgy tűnik, hogy az orosz elnök „mint tulajdonos, mint gazda” jött el megnézni a magyarországi befektetéseiket, hogy „elszámoltassa” a magyar kormányt, hogyan állnak ezek a projektek. Gyurcsány Ferenc közleményében azt írta: olyan egyszerű, mint az egyszeregy, sem Putyinnak, sem Orbánnak nem érdeke az erős Európai Unió. Ezért találkozik Orbán többet az orosz elnökkel kétoldalú tárgyalásokon, mint bármely európai kollégájával.

A csekély számú tiltakozó nem zavarta az orosz elnök érkezését
Fotó: Havran Zoltán

Elképesztő az ellenzék képmutatása – reagált a Fidesz a Putyin-látogatásról szóló ellenzéki nyilatkozatokra és akciókra. Közleményükben úgy fogalmaztak: „Az a Gyurcsány putyinozik, aki kormányfőként a villájába hívta, folyton barátjának nevezte és ölelgette az orosz elnököt. Azok a szocialisták emlegetnek orosz befolyást, akik fél évszázadon át voltak a szovjet diktatúra helytartói és a kommunista párt jogutódjai. Azok molinózgatnak és emlegetnek Európát, akik Európa tönkretételén, bevándorlókontinenssé tételén dolgoznak. Oroszország kulcsfontosságú a magyar lakosság gázellátása és a magyar vállalkozások exportlehetősége szempontjából. Az orosz elnök csak az idén már fél Európa vezetőivel találkozott.”

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.