Az ellenzék sötétségbe borította az ország egy részét

Nagy kérdés, hogy mennyire szerencsés üzenetet közvetít és mit szimbolizál az ország baloldal általi sötétbe borítása.

2020. 12. 23. 20:36
null
20200930 budapest fovarosi kozgyules havran zoltan magyar nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szerda 19 órakor lekapcsolták a díszvilágítást az ellenzéki vezetésű települések többségében. Karácsony Gergely és az úgynevezett „Szabad Városok” szövetsége így tiltakozik az ellen, hogy a kormány felére csökkentette a kis- és középvállalkozások iparűzési adóterheit.

Az intézkedés azt szolgálja, hogy több pénz maradjon a vállalkozásoknál, így a családoknál, Karácsonyék ez ellen tiltakoznak.

Orbán Viktor miniszterelnök a héten jelentette be az adócsökkentést egy sor másik intézkedéssel egyetemben. A kormányfő kiemelte: a 25 ezer főnél kevesebb lakosú települési önkormányzatok kompenzációban részesülnek, míg a nagyobb városok helyzetét egyenként vizsgálja meg a kormány, és szükség esetén segítséget nyújt.

Kósa Lajos, a Megyei Jogú Városok Szövetségének (MJVSZ) tiszteletbeli elnöke a kérdésről a Magyar Nemzetnek úgy nyilatkozott szombaton, a bejelentés napján: a kormány abban hisz, hogy „több pénzt kell hagyni az embereknél, több pénzt kell hagyni a vállalkozásoknál, hogy ne menjenek tönkre, és ebben az esetben okkal remélhetjük, hogy a válság elmúltával a kilábalás is eljön”. Az önkormányzatok kapcsán kiemelte, többféle támogatásban reménykedhetnek. Kósa Lajos egyrészt jogszabályi könnyítéseket említett például a hitelfelvétel kérdésében, másrészt direkt támogatásokról is beszélt. A politikus szavai alapján a kormány ezekről januárban, de legkésőbb február elején döntést hozhat, mivel február 20-áig kell a településeknek összeállítaniuk költségvetésüket.

Karácsony Gergely Facebook-posztjában az látszik, ahogy lekapcsolták a Budavári Palota és a Lánchíd díszkivilágítását, de például a margitszigeti víztorony díszkivilágítása is szünetel. Az ellenzék által vezetett vidéki városok díszkivilágítását is lekapcsolták, a baloldal sötétbe borította az országot.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.