Az elszaporodó álhírek mögött összehangolt sajtótámadás állhat

A lakosság többsége hatékonynak tartja a kormányzati intézkedéseket az álhírek terjesztése ellenére is.

Forrás: MTI2020. 04. 29. 9:44
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Olyan sok álhír jelent meg az elmúlt időszakban, hogy már egy tendenciáról van szó – mondta Deák Dániel, a XXI. Század Intézet elemzője szerda reggel a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország című műsorában a koronavírus-járvánnyal összefüggésben.

Az elemző szerint az elszaporodó álhírek mögött egy összehangolt sajtótámadás áll, aminek az a célja, hogy a kormányzati intézkedésekbe vetett társadalmi bizalmat rombolja.

Deák Dániel szerint az is tendencia, hogy a balliberális vezetésű önkormányzatok folyamatosan „panaszkodnak”, és azt állítják, hogy a kormány elveszi a forrásaikat.

Eközben – fűzte hozzá – a valóság mást mutat, hiszen például a gépjárműadó 1-2 százalékát teszi ki az önkormányzatok bevételeinek, s a kormányzati büdzsének sokkal nagyobb aránya megy el a járvány elleni védekezésre.

Ezen önkormányzatokra jellemző az is – mondta Deák Dániel –, hogy miközben magukra költenek, dolgozóikat fizetés nélküli szabadságra küldik.

Kitért arra is, hogy a lakosság többsége elfogadja és hatékonynak tartja a kormányzati intézkedéseket az álhírek terjesztése ellenére is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.