Az Emmi el fogja fogadni a tankerületi igazgató lemondását

Az Emmi válasza úgy fogalmaz: „A tárca egyértelmű túlkapásként értékeli a tankerületi igazgató eljárását”.

Forrás: atv.hu2020. 06. 14. 19:08
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Emmi sajtó- és kommunikációs főosztálya elmondta véleményét a vasalódeszkás tornatanár megalázásáról. Az Emmi válasza úgy fogalmaz: „A tárca egyértelmű túlkapásként értékeli a tankerületi igazgató eljárását”. Hozzáteszik: „Tekintettel arra, hogy az érintett tankerületi igazgató több szakmai hibát is vétett az utóbbi időszakban, lemondását el fogjuk fogadni” – írja az Atv.hu.

Lemondott a tankerületi vezető

Ahogy arról lapunk is beszámolt, távozik posztjáról Balázs József, a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ vezetője. A tankerületi vezető súlyos büntetést szabott ki Vezsenyi Lászlóra, a Makói József Attila Gimnázium tornatanárára.

A „vasalódeszka-gate” azután robbant ki, hogy a gimnázium tornatanára, Vezsenyi László feltöltött a YouTube-ra egy olyan videót, amiben a digitális tanrend keretein belül úszni próbálta tanítani a diákokat. A gyakorlatokat egy recsegő-ropogó vasalódeszkára fekve mutatta be, majd egy dobozos sört és egy chipseszacskót a kezébe fogva azt mondta, hogy „nincs más hátra, mint a megfelelő táplálkozás és folyadékbevétel (sic!)”, és belekortyolt a sörébe. (A videó ide kattintva megtekinthető.) A viccesnek szánt felvétel miatt egy szülő bejelentést tett a tankerületnél, amely úgy ítélte meg, hogy a videóban látható gyakorlat balesetveszélyes, ha azt a gyerekek utánozni akarják.

A vasalódeszkás testnevelő tanár sokak szívét megdobogtatta, még aláírásgyűjtést is indítottak miatta a CitizenGón. – Sokunkat derített fel a karantén alatt Vezsenyi László humoros videója, amiben az azóta „vasalódeszkás testnevelő tanárként” emlegetett pedagógus a nappalijából egy vasalódeszkán tanítja úszni a diákjait – írta a szignógyűjtés elindítója, Schittl Eszter. – Sajnos azóta kiderült, hogy a videó közzététele után egy nappal Vezsenyi Lászlót eltiltották a tanítástól, elvették tőle a csoportjait, nem oktathatta őket tovább online. Elmondása szerint emellett a tanórák anyagait továbbra is el kellett küldenie munkahelye, a Makói József Attila Gimnázium igazgatójának és a helyi tankerületi vezetőnek – írta Schittl, aki azt kérte, hogy álljanak ki minél többen a tornatanár mellett. Szombat estig nagyjából 28 ezer aláírás gyűlt össze.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.