Az Európai Bizottság elnöke beváltotta ígéreteit

Beváltotta a migráció kapcsán megfogalmazott ígéreteit Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke – mondta Deák Dániel, a XXI. Század Intézet elemzője.

Forrás: MTI2020. 03. 06. 10:05
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elemző szerint ezen ígéretek között szerepelt például az illegális migráció visszaszorítása, az erősebb határvédelem és az embercsempészet felszámolása.

Tehát nagyon sok olyan üzenetet megfogalmazott Ursula von der Leyen már a kezdetekkor és most is, ami egyértelműen a magyar kormány 2015-ös politikájával áll párhuzamba, és úgy tűnik, hogy ezek nemcsak üres szavak voltak – fogalmazott.

Hangsúlyozta, mind az ENSZ, mind pedig a világbank arra hívta fel a figyelmet, hogy a migrációs krízis hosszú évtizedekre elhúzódhat; hiába csillapodik néhány esztendőre, a globális problémák, a túlnépesedés, illetve a klímaváltozás hatására növekedni fog.

Így azok a paktumok, amelyet például az Európai Unió és Törökország kötött, csak átmeneti időszakra képesek megfékezni az illegális bevándorlást – tette hozzá.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.